ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 15:33

Головна » 2015 » Лютий » 13 » РАДІСТЬ ЗУСТРІЧІ З ПОЕЗІЄЮ ОЛЕГА ЗУЄВСЬКОГО
13:24
РАДІСТЬ ЗУСТРІЧІ З ПОЕЗІЄЮ ОЛЕГА ЗУЄВСЬКОГО
 
 
   „Чужих земель чуже коріння
                                             Вода прозора напува
                                             І наше зболене насіння
                                             Далека нива зігріва.”
                                                        
         Ці рядки миргородської поетеси Наталії Харасайло характеризують долю визначного українського поета і перекладача, нашого земляка
Олега Йосиповича Зуєвського..
         Колія його поезії починалася на рідній Полтавщині, а далі пішла через західнонімецькі табори переміщених осіб, через Філадельфію, північно – американські університети до кінцевої зупинки - Альбертського  університету  у Канаді.
         Лише за півстоліття своїми творами поет повернувся в Україну. Він впевнено зайняв належне йому високе місце в українській поезії, утверджуючи її елітарний характер.
         З нагоди відзначення 95-річчя від дня народження митця працівники Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Хомутецькою сільською бібліотекою, сільським будинком культури та Хомутецькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів 12 лютого 2015 р. у приміщенні сільської книгозбірні організували і провели літературну годину „Поетичний всесвіт Олега Зуєвського”.
         У святково прибраній залі молоді користувачі мали можливість оглянути матеріали книжкової викладки „Олег Зуєвський – поет з Божої ласки”. Вони з інтересом гортали сторінки літературно-художніх журналів, де друкувалися поетичні збірки видатного майстра слова.
 
 
 
 
         Ведуча заходу, провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Людмила Ігольніцина наголосила на тому, що  Олег Зуєвський  зробив вагомий внесок у розвиток української літератури ХХ століття. Його доробок є яскравим прикладом уміння й здатності митця творити мистецтво необмежене рамками регіону, нації, а таке , що претендує  бути складовою частиною літературно-мистецького всесвіту.
 
 
         З основними віхами життєвого і творчого шляху поета ознайомила присутніх завідуюча Хомутецькою сільською бібліотекою Людмила Бабич.
 
 
 Її розповідь супроводжувалася слайд-презентацією документів сімейного архіву Зуєвських, який  працівникам центральної бібліотеки надав в тимчасове користування  внучатий племінник Олександр Солодовник .
 
 
 
         Юнаки й дівчата відчули радість від зустрічі з оригінальними поезіями Олега Йосиповича. Справило враження виразне прочитання його віршів учнями школи Олександром Бабичем, Анною Одарченко, Інною Оленич, Анастасією Тарадін, Анною Тронь.
 
 
 
         Гарного настрою слухачам додали й українські пісні у виконанні Світлани Гусятинської та шкільного вокального ансамблю.
 
 
 
 Музичним оформленням свята опікувалися Олексій Терещенко та Анатолій Кобильченко.
 
         Провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Світлана Ісаєва запропонувала увазі молодіжної аудиторії інформацію про видання, що містять твори Зуєвського, літературознавчі статті, біографічні відомості про нього.
 
 
         Жителі Хомутця пишаються славетним краянином за талант, неординарне мислення, за справжню інтелігентність. Заступник директора з виховної роботи Хомутецької загальноосвітньої школи Віра Борисівна Гришко закликала учнів глибше вивчати історичне минуле рідного краю, висловила сподівання, що хтось з них візьметься за більш грунтовне дослідження творчості Олега Зуєвського. 
 
  
         Цілком заслужено оригінальні поетичні книги нашого земляка стали надбанням усього народу. Тож завітайте до бібліотек району аби зануритися у світ високої поезії!
 
 
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар відділу обслуговування
Миргородської ЦРБ
Переглядів: 463 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz