ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 05:18

Головна » 2016 » Листопад » 1 » Роль бібліотеки у формуванні національно-патріотичної свідомості дітей та підлітків
12:50
Роль бібліотеки у формуванні національно-патріотичної свідомості дітей та підлітків
 
 
Саме на таку тему , 26 – 27 жовтня Полтавською обласною бібліотекою для дітей ім. Панаса Мирного на базі Миргородської централізованої бібліотечної системи проведено обласний семінар-практикум для працівників районних і міських бібліотек для дітей
Семінар - практикум відбувся за підтримки Управління культури Полтавської облдержадміністрації і сприяння Миргородської райдержадміністрації та мав на меті активізувати роботу дитячих бібліотек з національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, формування у дітей та підлітків ціннісних орієнтирів і громадянської позиції,  забезпечити організацію співпраці бібліотечних працівників в напрямку безперервної освіти та підвищення кваліфікації.
 З вітальним словом до присутніх звернулися заступник голови Миргородської РДА Олександр Гуржій,
 
 начальник відділу культури і архіву Миргородської РДА Наталія Халдай,
 
 
 
 директор Миргородської ЦБС Ніна Бер’якіна,
 
 
 
 директор Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного Лариса Митрофанова,
 
 письменник, волонтер, учасник АТО Микита Кашницький,
 
 
провідний методист відділу  соціокультурної діяльності, науково – методичної  роботи та бібліотечного маркетингу Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного Олена Тарасенко. Вона ж і координатор даного зібрання. 
Поділилася досвідом роботи та провела екскурсію по  бібліотеці заступник директора Миргородської ЦБС по роботі з дітьми Валентина Зінченко.
В рамках професійного зібрання розглядалися такі актуальні питання як:  основні напрямки та завдання національно-патріотичного виховання дітей, дитяча творчість  та літературне краєзнавство як інструменти  та засоби патріотичного виховання, впровадження в практику роботи інноваційних ідей; обговорювалися актуальні питання бібліотечної діяльності тощо.
Працівники обласної дитячої книгозбірні поділилися досвідом роботи з організації масових заходів з патріотичного і громадянського виховання та організували зустрічі бібліотекарів з автором книги «Уроки мужності» Микитою Кашницьким та полтавською дитячою письменницею Тетяною Луньовою, які цікаво представили свої творчі доробки. 
 
 
 
 Також працівники Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного  поділилися досвідом проведення цікавого масового заходу з національно – патріотичного виховання дітей у бібліотеці «У серці кожної дитини живе любов до України»
 
 
 
Такі професійні зустрічі – чудова нагода поспілкуватися в дружній і творчій атмосфері, обмінятися інноваційним досвідом, познайомитися з новими напрацюваннями та обговорити проблеми, що цікавлять бібліотечних працівників. А загальним висновком, якого дійшли учасники обласного  семінару – практикуму після всього побаченого і почутого, стало переконання, що місія бібліотек Полтавщини для дітей полягає у формуванні духовного, культурного та інтелектуального потенціалу юного покоління на основі формування національно – патріотичної свідомості дітей та підлітків.

 
 
 
 
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи
Переглядів: 405 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz