ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:14

Головна » 2014 » Квітень » 25 » Шевченко буде вічно жити!
10:52
Шевченко буде вічно жити!

 

 
 
                              
 
            Верхня Будаківка – маленьке село, яке знаходиться, як-то кажуть, на межі географії Миргородського району. Переважна більшість його населення – це люди літнього та похилого віку, які все своє життя пропрацювали у колгоспі та у власному присадибному господарстві. Проте у вільний від роботи час їм хочеться відпочити,  дізнатися щось новеньке.
І тут у нагоді їм стає сільська бібліотека. Звичайно сільському бібліотекарю нелегко працювати в наш час, адже надзвичайно важко задовольнити всі запити користувачів з допомогою книжкового фонду, який довгий час не оновлюється. Та й періодичних видань останнім часом передплачується обмаль.
Проте у бібліотеці чимало творів класичної літератури. При виборі книг користувачі віддають перевагу  українським авторам. І у всі часи існування сільської бібліотеки великою шаною у   жителів села користувалася творчість геніального сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, 200-річчя від дня народження його відзначає цього року не лише Україна, а й весь світ.
Готуючись до відзначення цієї знаменної дати, у бібліотеці була оформлена ювілейна книжково-ілюстративна виставка «Слово Шевченкове вічне». На якій жителі села можуть знайти твори Великого Кобзаря та літературу про його життєвий і творчий шлях.
Сільська бібліотека підтримала ініціативу районної бібліотеки для дітей організувати районну виставку дитячих малюнків «Я з трепетом читаю Кобзаря». Звичайно, у моїй бібліотеці  мало юних користувачів, проте двоє з них  Неня Аня та Бублик Лариса підготували для виставки гарні малюнки до творів Шевченка.
З метою розкриття неповторної творчості поета для дорослих жителів села була проведена літературна година «Шевченко жити буде, доки живуть люди».
Проходять роки, минають століття, і ми знову і знову переконуємося у щирості і правдивості пророчих слів поета:                 
                        Це хто сказав, що одлунав акорд
                        Його пісень, - і вже не воскресити?
                        Неправда, ні! Шевченко – це народ,
                        І, як народ, він буде вічно жити!
 
Ганна Гузь, бібліотекар В.Будаківської сільської бібліотеки
Переглядів: 462 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz