ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 13:09

Головна » 2016 » Березень » 15 » Шевченко і сучасність.
17:18
Шевченко і сучасність.
 
 
Тарас Шевченко!... Це ім’я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. У славній плеяді безсмертних класиків літератури геніальний співець українського народу по праву стоїть в одному ряду з такими титанами думки та  слова, як Гомер і Шекспір, Пушкін і Толстой, Гете і Байрон , чия мистецька спадщина стала надбанням усього передового людства. Тарас Шевченко – це символ чесності і правди,символ великої любові до людства. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення і сподівання всіх народів, та людей світу. Вплив Тараса Шевченка на формування свідомості нації – неоціненний, і незбагненний. Адже у страшних умовах він був вільний душею і вчив цього інших ! І  сьогодні ми знову звертаємо погляди до Тараса Шевченка.
З метою глибшого знайомства з життям і творчістю поета для учнів Великосорочинської ЗОШ  9 – го та 10 – го класу  була проведена літературна година «Шевченко і сучасність». На заході діти ознайомилися з непростим життєвим шляхом Кобзаря, з Шевченком , як національним поетом, який попереджав про смертельну небезпеку, яка нависла над Україною з боку її різних сусідів: «Погибнеш, згинеш, Україно, Не стане знаку на землі».
 
 
А тому  й сьогодні ми кличемо його на допомогу,  шукаємо в нього порятунку, просимо поради.  Адже це він знайшов ту істину, яка не дала нації загинути і втілив її у формулі: «Кайдани порвіте». Для здійснення Шевченкових заповітів кожний з нас повинен мати у своєму серці хоч краплинку великої, невичерпної Шевченкової любові до матері - України і відгукнутися на віщий голос Пророка, який і сьогодні, як колись, не перестає благати своїх нащадків звернути нарешті погляд на рідну Вітчизну.
 
Валентина Дерев’янко, завідуюча Великосорочинської сільської бібліотеки
Переглядів: 360 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz