ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 10:42

Головна » 2017 » Березень » 13 » Шевченко - наш. Він для усіх століть...
15:07
Шевченко - наш. Він для усіх століть...
 
 
          Тарас Шевченко належить до найулюбленіших поетів світу.  І хто б ти не був, де б не жив, хто перечитає « Кобзаря »,  не зможе уявити своєї долі без Тараса Шевченка. Тож , з  нагоди  203 річниці  з  Дня  народження українського  генія,  Черкащанська  сільська  бібліотека  провела  літературне  свято «Шевченко і сьогодні з нами» ,  на якому  бібліотекар  висвітлила сторінки  біографії , світову  велич поета , який був  людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Галина  Луценко,  учитель  української  мови  та  літератури Черкащанського  НВК, наголосила, що  Тарас  Шевченко не  тільки  поет, а і є одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва, він  мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.  Вона  разом  із  Надією  Рожко,   директором  сільського  Будинку  культури,  читали  вірші та виконали пісні: «Садок  вишневий  коло хати», «Тече  вода з  під  явора», « У перетику  ходила»   та «Полюбила  чорнобрива» .  
 
 
Декламували  вірші Тараса  і  учні Черкащанської  НВК: Дмитро Український,  Андрій Луценко та  Олександра  Черкащенко. Люблять  вірші    поета  і  Оксана  Українська,   вчитель  хімії  і  біології  та  Лідія  Бутенко,   пенсіонерка.  Також в бібліотеці  була  влаштована  книжково-ілюстративна  виставка    « Кобзар  у  нашій оселі»". 
На завершення хочеться пригадати відомі слова  35-го  Президента  Сполучених  Штатів  Америки   Джонна    Ф. Кеннеді: «Я радий, що можу додати свій голос до тих, що вшановують великого українського поета Тараса Шевченка. Ми вшановуємо  його за великий вклад у культуру  не тільки  України,  яку він дуже любив і так промовисто описував, а й культуру світу. Його творчість є благородною частиною нашої історичної спадщини».
                   Світлана  Челембієнко,  бібліотекар  І  категорії  Черкащанської  бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 366 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz