ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 09:42

Головна » 2016 » Квітень » 25 » «Скажи книзі – Так!»
10:49
«Скажи книзі – Так!»
Серед багатьох весняних свят є прекрасне свято – Всесвітній День книги. Традиція святкування Дня книги народилася в Іспанії, у м. Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Нині Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу.  А 19 квітня цього року святкували це свято і у Попівській загальноосвітній школі. Свято було організовано спільно з сільською бібліотекою в актовій залі ЗОШ для учнів 1 – 7 класів. Свято книги проходило під гаслом «Книга для людини, як сонце для життя», а підготували його для своїх однокласників учні 6 класу. Ведучі свята Валєра Зінченко та Аліна Кравченко

 

 розповіли, що сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. А капітан  та боцман уявної бригантини «Фантазія» подорожували по країні «Книгограй». З цими ролями вправно впоралися Влада Нестеренко (капітан) та Катя Шпак (боцман).
 І ось перша зупинка «Зустріч». Завуч по виховній роботі Наталія Григорівна Сухомлин цікаво розповідала дітям про свої улюблені книги дитинства. А яка була цікава друга зупинка «Повчальна», де шкільний бібліотекар Катерина Григорівна Боюнець загадувала загадки про книги та всі разом згадували безліч приказок та прислів’я. "Хто багато читає, той багато знає" – так говорять у народі. І це правда. Книга вчить, як на світі жить, адже книжка відповідає на безліч запитань і сама вміє запитувати. 
На цій зупинці діти переглянули цікаву інсценіровку про те як Пірат не беріг свою книгу, а часом і забував її під дощем, загортав сторінки.
 Роль Книги вдало зіграла Валерія Тригуб. А морський танок виконала Влада Нестеренко. На цій зупинці діти познайомилися з правилами поводження з книгою.
 

 Наступна зупинка «Літературна рибалка»,  підготувала і провела її завідуюча сільською бібліотекою Любов Іванівна Демидко, а пройшла вона у формі літературної вікторини. Знавцем і любителем книги став Василь Чех, який переміг у вікторині і отримав в подарунок  краєзнавче видання  «Село моє рідне» А.І. Орла, та М.М.Куліша.

 А якими оплесками зустрічали присутні в залі Парад казкових героїв.

 В ролі лікаря Айболита  діти впізнали Владислава Семенка, в ролі Пірата – Павла Горбаня, в ролі Буратіно – Валєру Зінченка. Мальвіну  зіграла Аліна Кравченко, а з роллю Білосніжки чудово впоралася Влада Нестеренко. Роль П’єро зіграла Марина Чижевич, Катю Шпак впізнали  в ролі Феї. А п’ятикласник Ігор Кравченко був неперевершений у ролі Косі – вуханя.. Літературні герої під бурхливі оплески виконали пісню «А ми любимо читати», музичний керівник Олексій Миколайович Мірніченко. 

На заході була присутня Галина Іванівна Зінченко, вона багато років пропрацювала в рідній школі шкільним бібліотекарем. На закінчення свята ведучі  наголосили, що в країні «Книгограй» безліч зупинок і за один раз їх не можливо продемонструвати, адже  книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. Нерідко книга, прочитана нами в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя. 
Тому, працівники сільської та шкільної бібліотек, запросили дітей в бібліотеку, в прекрасну країну книг. Всіх шанувальників книги  вони привітали ще раз з святом та побажали нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! Сподіваємось, що придбана або прочитана у цей день книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа. І знов у мандри запросять вас книги....

Любов Демидко , завідуюча Попівською сільською бібліотекою.

Переглядів: 400 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz