ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 01:02

Головна » 2015 » Квітень » 10 » Слово,що промовляє до душі
15:38
Слово,що промовляє до душі
 
 
            7 квітня виповнилося 65 років від дня народження відомому українському письменнику,  нашому землякові Леоніду Васильовичу Томі. З нагоди цієї дати у мальовничих Сорочинцях, на його батьківщині, 10 квітня 2015 р. працівниками Миргородської центральної районної бібліотеки спільно з Великосорочинською сільською бібліотекою, будинком культури,  літературно- меморіальним музеєм Миколи Гоголя проведено  вечір-портрет „Поет, прозаїк, драматург”.
         Учасники заходу доклали зусиль аби розкрити багатогранність доробку Л.Томи. Для відвідувачів було організовано відкритий перегляд літератури „Творчість Леоніда Томи – справжній промінь світла”.
 
 Ведуча літературного вечора, провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Людмила Ігольніцина, наголосила на тому, що митець не пориває зв’язків з отчим краєм. Великі Сорочинці займають особливе місце в його душі і творчості. 
  До зібрання звернувся голова Великосорочинської сільської ради Юрій Михайлович Донченко. Він зазначив, що сорочинчани шанують талановитого краянина, слідкують за його новими творами, організовують з ним зустрічі.
 
         Як склалося життя Леоніда Томи розповіла присутнім завідуюча Великосорочинською сільською бібліотекою Валентина Дерев’янко.
 
 З віхами його літературного шляху ознайомила аудиторію старший науковий працівник літературно-меморіального музею Миколи Гоголя Алла Пустовіт.
 
         Глядачам сподобалося виразне декламування ученицями загальноосвітньої школи Анею Дерев’янко і Анею Петрунь, директором будинку культури Валентиною Міщенко та заслуженим працівником культури України Володимиром Подолякою проникливих і задушевних віршів поета.
 
 
         Чудовий привід до філософських роздумів дали жителям села оповідання Л.Томи „Човен” і „Другий і останній лист до батька” у майстерному прочитанні Валентини Міщенко і Володимира Подоляки.
 
 
         Від провідного бібліотекаря ЦРБ Світлани Ісаєвої користувачі отримали вичерпну інформацію про книги, що є у фондах книгозбірень.
         Насолодилися гості піснею на слова Л.Томи „На зоряних плаях” та жартівливою народною піснею „Михайло Придибайло” у неперевершеному виконанні В.Подоляки, В.Міщенко та І.Ворони, яким акомпанував баяніст І.Крутько.
 
         Прихильників сучасної української літератури, які завітали цього дня до Великосорочинського будинку культури, захопили довірлива відвертість та авторська прямота творів майстра пера, який успішно проявив себе як поет, прозаїк і драматург. Вони побажали талановитому краянину успіхів на літературній, громадській та життєвій нивах. 
         Всіх шанувальників красного письменства запрошуємо до бібліотек Миргородщини, аби відчути образну свіжість слова Леоніда Томи, слова, що промовляє до душі.  
 
          Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
          відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 422 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz