ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 18:58

Головна » 2017 » Січень » 17 » Соборність – свято єднання народу!
13:03
Соборність – свято єднання народу!
Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Цей день відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні Української державності, формуванні та утвердженні Української самостійної соборної держави.
Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України — впродовж років, десятиліть, століть... Те, що було провідною зорею для геніїв її духу і що було їхнім непозбутнім болем і тяжкою мукою. І саме 22 січня  прийнято відзначати як свято – День Соборності України.
З нагоди цього свята в центральній  районній бібліотеці  проведено бібліотрансформер «Соборність і злагода – умови процвітання України». У ході заходу бібліограф І категорії Маргарита Каймакова розповіла присутнім  про основні пріоритети соборності, значення Дня Соборності України для її народу, власне ставлення підростаючого покоління до згаданої дати. Мова йшла й про те, що об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українського народу та сформувала підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України, утвердження її національної ідеї.
Всі бажаючі мали змогу ознайомитися з переглядом літератури про суверенну і незалежну державу Україну, про єдність усього українського народу під єдиним синьо - жовтим прапором. «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна», на якій представлені матеріали про віхи становлення незалежної, соборної, суверенної держави – України. який допоможе поглибити знання  про історію виникнення свята Соборності України, повагу до державних свят та викликати інтерес до вивчення історії України.
 
 
 На закінчення заходу користувачі бібліотеки прочитали вірші та переглянули  документальний фільм «АКТ Злуки 22 січня 1919р.» з кадрами хроніки.
День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Україна може вижити і повинна вижити і — насамперед завдяки її культурі. Бо це — єдиний посланець душі України, її людська і творча суть. Час минає, а все, що талановито закарбовано у слові, залишається з нами і залишиться після нас. Утверджуймо Україну Духу, Україну Розуму, Україну Серця — навіки, до нескінченності, — на Радість Світам!
Я співаю про тебе, прекрасна країно
Де хлібами духмяними вкриті поля
І про шлях твій до волі, моя Україно
Незалежна та славна слов’янська земля.!
В цей день працівники центральної районної бібліотеки  сердечно бажають вам міцного здоров`я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!
 
Тетяна Мостова,  завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 310 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz