ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 07:42

Головна » 2020 » Листопад » 2 » Сьогодні славить вся країна синів, батьків, братів…
14:24
Сьогодні славить вся країна синів, батьків, братів…
 

 

14 жовтня – є особливим днем для всього українського народу. Це свято Покрови, традиційний день Українського козацтва, день офіційного створення Української повстанської армії і День захисника України.

         Козацтво завжди було зразком військової доблесті, мудрості, лицарської відваги нації, яка виборює своє право на свободу і незалежність.  В уявленні кожного українця, козак – це захисник Вітчизни, це оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України. Недарма святкування цього Дня збігається зі святом Пресвятої Богородиці – з давніх- давен Богородиця є покровителькою українського козацтва і усіх українських збройних формувань. Українці понад усе у всі часи цінували свою свободу. Воювати, відстоювати її нам доводилося багато і часто. Доводиться і нині. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті, щоб захищати себе від нападників і не допустити завоювання території.

         В читальній залі Миргородської центральної районної бібліотеки увазі відвідувачів була представлена книжкова виставка «Хай живе козацька слава, хай живе козацький дух»

 

Фотоальбоми, історичні матеріали, періодичні видання, художня література дали можливість нашим гостям глибше ознайомитися  зі сторінками славетної історії нашої Вітчизни та її захисників.

 

Дуже приємно, що нашу виставку прикрасила чудова збірка поезії - «Відлуння окопів», Її нам подарував автор, учасник АТО, наш земляк Олег Миколайович Бородай. Це перша книга поета. Його вірші просякнуті теплом і щирістю, в них так відчутні мужність і сила чоловічого характеру, любов до Батьківщини. А дарча надпис, яку зробив поет на книзі – робить цей дарунок  безцінним!

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Матеріали цієї виставки були презентовані на годині мужності «Сьогодні славить вся країна синів, батьків, братів…».

Дуже важливо, щоб ми українці добре знали, пам’ятали та пишалися сторінками історії своєї Батьківщини, шанували традиції. Саме у нас в Миргородській центральній районній бібліотеці ви знайдете багато цікавої інформації з історії України та її захисників. Ласкаво просимо!

Маргарита Каймакова, провідний бібліограф ЦРБ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Переглядів: 133 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz