ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 23:50

Головна » 2017 » Березень » 23 » Суперчитач - 2017
13:34
Суперчитач - 2017
 
 
            22 березня в Миргородській районній бібліотеці для дітей зібралися найактивніші читачі шостих та сьомих класів з 13 сільських та шкільних бібліотек району на черговий щорічний конкурс «Найкращий читач  року» щоб поділитися з ровесниками своїми читацькими уподобаннями. Тематика їх, як завжди,  була  дуже різна.  То ж кожен з учасників мав можливість скласти  собі  список цікавих книжок, які варто прочитати в майбутньому.
Любителі літературних казок взяли  на замітку казки Юлії Чайки «Син сонця» та Олександра Волкова «Чарівник Смарагдового міста», про які розповідали Ярослава Жушма  та Аня Могильна. Шанувальників історичної прози, так, як і хлопців Владислава Ємця та Руслана Бобиря, зацікавлять  книги Володимира Малика «Чумацький шлях» та Михайла Шолохова «Доля людини». Денис Леонтьєв розповів про книжку зачинателя детективного жанру Едгара По «Золотий жук».
 
В останні роки фантастика, чаклунство, магія зачаровують підлітків своєю загадковістю. Під їх вплив  потрапили Аліна Шульга та Віталій Грідін. Вони поділилися враженнями про прочитані книжки Лесі Ворониної «Таємниця Пурпурової планети» та Наталії Щерби «Часодії». Своєрідна магія закладена і в книжці «Веселих свят» сучасних українських письменників братів Капранових. Вона і надихнула Катю Скотинянську поділитися з усіма інформацією з книжки про свята, традиції, пісні, ігри, загадки, прикмети українського народу і докладно розповісти про свято Сорока святих, яке співпало з днем проведення конкурсу.
Не обійшлося і без цікавих розповідей про життя дітей  від малечі до підлітків у книжках Всеволода Нестайка, Володимира Рутківського, Григора Тютюнника, Євгена Гуцала, Ірен Роздобудько, Йоанни Ягелло, про які розповіли Світлана Жук, Катя Шпак, Іра Колісник, Денис Олексенко, Ліза Таранова, Аліна Топух. Не залишила нікого байдужими розповідь Наташі Федорової про людські долі, описані в книжці сучасної української письменниці Ірини Цілик «Червоні на чорному сліди». 
Знайомство з конкурсантами викликало чимало позитивних емоцій, бо всі дізналися не тільки про читацькі інтереси конкурсантів, а й про їх захоплення. В  Ярослави Жушми - хист до написання віршів, а Катя Шпак гарно малює.
Та найбільше всіх здружила гра «літературний шедевр», яка вже п’ятий рік є невід’ємною частиною цього  щорічного конкурсу. Емоційно, активно, з фантазією вигадували учасники конкурсу пригоди в доісторичному світі птеродактиля на ім’я Клю, про якого розповів у своїй книзі «Казка про динозаврика» Валерій Харченко.
            Оскільки це був конкурс, то щоденники читання та виступи дітей оцінювало компетентне журі.
 
 Воно і обрало найкращих читачів Миргородщини. Ними стали: шестикласниця Єлизавета  Таранова з Ромоданівської селищної бібліотеки та Руслан Бобир з Кибинської сільської бібліотеки, який вдруге, вже семикласником, підтвердив звання найкращого читача Миргородщини. Переможці були нагороджені дипломами Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2017» та удостоєні звання «Суперчитач бібліотеки», яке будуть гордо носити цілий рік.
 
 
 Всі інші отримали грамоти відділу культури і архіву Миргородської РДА за участь у ІІ (районному) етапі конкурсу.
Та на цьому для них читацький марафон не закінчується. На дітей чекає ще одне випробування – обласний етап конкурсу. Тож побажаємо їм удачі. А всім юним читачам Миргородщини радимо віднайти в бібліотеках району рекомендовані учасниками обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини 2017»  книги та прочитати їх. Тож приємного всім читання!
              Валентина Зінченко, заступник директора по роботі з дітьми Миргородської ЦБС
Переглядів: 321 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz