ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:43

Головна » 2016 » Березень » 11 » СВЯТО ДУШІ
16:31
СВЯТО ДУШІ
 
 
 
            Ніжним доторком весняного подиху огорнув відвідувачів Миргородської центральної районної бібліотеки захід, що відбувся 10 березня 2016 р. У переповненій читальній залі книгозбірні на зустріч з прихильниками завітала Наталія Никифорівна Харасайло, Поетеса, член Національної Спілки журналістів України, член Національної Спілки письменників України та Полтавської Спілки літераторів, переможець Всеукраїнського радіо фестивалю сучасного романсу “Осіннє рандеву” Миргородського відкритого рейтингу популярності “Людина року” в номінації “Митець року”, лауреат літературно-мистецької премії ім. Антона Шевченка, ”, член журі  всеукраїнського  радіофестивалю ” Соловейко України”, лауреат обласної премії  ім.  Леоніда Бразова за книгу поезій “Два голоси для флейти.”
 
 
Присутні оглянули викладку віршованих збірок мисткині, а також публікації, присвячені її поетичній творчості.
 
            Спілкування з поетесою було дуже цікавим, хвилюючим. В переважній більшості жіноча аудиторія, затамувавши подих, слухала розповідь про пережите, яка плавно переходила у декламацію власних творів. Пані Наталя презентувала свою нову  поетичну збірку „Моєї долі полотно” (2015 р.). До неї увійшли поезії сповнені почуттями невичерпної любові й милосердя. Від тих рядків в залі ставало тепліше, бо не може залишати байдужим поезія, що йде від серця. Часто звучали оплески. 
 
            У січневі дні цього року  Наталія Харасайло відзначила свій ювілей. Зі словами привітання до неї звернулися начальник відділу культури Миргородської райдержадміністрації Наталія Василівна Халдай та директор централізованої бібліотечної системи району Ніна Олександрівна Бер’якіна.
 
 
            Глибоку шану й повагу висловила Наталії Никифорівні, як прекрасній людині й неординарній особистості, мистецтвознавець Наталія Іванівна Беркута.
Її творчість завжди була взірцем для наслідування колезі по перу, молодій поетесі Маргариті Олійник-Локай.
 
 Бібліотекар Слобідської сільської бібліотеки Наталія Дорогопулько запевнила всіх, що чиста і світла лірика Наталії Харасайло із захватом читається у любительському об’єднанні „Слобідськи посиденьки”.
 
            Шанувальники поетичного слова мали можливість переглянути  відеоролик, який у 2013 р. створили працівники районної бібліотеки в рамках Всеукраїнського конкурсу буктрейлерів „Оживають герої на екрані у рекламі” на збірку „Два голоси для флейти”, що у 2008 р. була визнана переможницею обласного конкурсу „Краща книга Полтавщини”. А в 2015 р. за це видання поетесі Наталії Харасайло присуджено обласну премію імені Леоніда Бразова.  Однойменний буктрейлер посів друге призове місце в обласному турі конкурсу та був відмічений Державною бібліотекою України для юнацтва грамотою за глибинне розуміння сюжету і вміння розкриття ідеї твору.
            Поетичні перлини миргородської поетеси звучали й у виразному декламуванні учасників студії акторської майстерності „Маска” Людмили Самусь, Ярослави Масляк та Тетяни Вовк.
 
 
 
 
            Із насолодою присутні слухали чудові ліричні пісні, написані на вірші  майстрині слова, у чудовому виконанні солістів Ганни Дяченко, Галини Стукало, Олександра Прокопенка, вихованки Наталії Никифорівни Жанни Омелич.
 
 
 
          
 
  Озвучення заходу забезпечував Олександр Опацький, відеоперегляд – Юрій Мироненко.
            Час зустрічі з Наталею Никифорівною Харасайло промайнув непомітно. Але спілкування з нею можна продовжити, читаючи її вірші.
 
 Отже запрошую всіх до центральної районної бібліотеки аби ще раз доторкнутись до поетичного джерела талановитої землячки.
 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар
відділу обслуговування Миргородської ЦРБ
Переглядів: 547 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz