ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 18:33

Головна » 2015 » Березень » 12 » СВЯТО ВЕСНИ
11:51
СВЯТО ВЕСНИ
                                
 
 
Напередодні Міжнародного жіночого дня Восьме березня Савинцівська сільська бібліотека спільно з користувачами підготувала та провела літературно-музичне свято, присвячене найчарівнішій, найкоханішій, наймилішій представниці людства – жінці. Гарного настрою всім прибулим на нього додало гарне яскраве оформлення приміщення, адже його окрасою стало чимало виробів місцевих майстринь-вишивальниць: Сушко Лариси, Шкурки Раїси, Пастух Валентини, Міщенко Ганни і Мар’яни, Мусатової Катерини. Були тут також представлені і вироби популярного в наш час орігамі Тищицької Анастасії.
 
 
На святі пролунало чимало привітань та щирих побажань мамам, бабусям, сестричкам, коханим. Чудовим подарунком  присутнім на заході жінкам  стали ліричні пісні у виконанні Бугаєвського Вадима. Зачарував представниць жіночої статі мелодійний голос Калініченко Віти, яка також присвятила жінкам декілька пісенних номерів. А наймолодша учасниця свята Шмонденко Діана майстерно виконала східний танець. Сад Аня зворушливо продекламовала молитву за маму. Не залишили нікого байдушим ліричні вірші, присвячені жінці, у прочитанні Шумейко Валентини та Костенко Любові. Веселого настрою винуватицям свята додала інсценівка уривку з п’єси І.Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я», в якій чудово передали споконвічну проблему відносин свекрух і невісток Фролова Тетяна і Калініченко Віта.
Чимало пісень присвячено стосункам чоловіка і жінки, серед них багато і жартівливих. Деякі з них прозвучали на святі у виконанні Костенко Ніни, Шумейко Валентини, Богомоленко Ольги, Сушко Лариси, Фролової Тетяни, Ковальчук Валентини та Тищицької Валентини. А як присвята жінці-матері пролунали пісні «Мамина хустина» і «Душі криниця» у виконанні Сушко Лариси. Зворушливо прозвучав діалог бабусі зі своїм внуком у виконанні його автора Шумейко Валентини та її рідного онука Тулинського Артура. Одна із учасниць свята   Тищицька Юля вдало виконала на гітарі музичну композицію «Ніч яка місячна».
У ці березневі дні неможливо було не згадати нашого геніального поета Тараса Шевченка. І не лише тому, що цього часу відзначається чергова річниця від дня його народження, а ще й тому, що чимало творів Кобзаря присвячені матері, тяжкій жіночій долі. На заході прозвучала пісня «Під горою вітер віє» на слова поета у виконанні аматорського колективу «Перлина» сільського будинку культури. Гарним доповненням до свята стали також продекламовані на заході поезії поета, присвячені жінці.
 
 Валентина Тищицька,бібліотекар Савинцівської сільської бібліотеки
Переглядів: 486 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz