ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 15:31

Головна » 2016 » Березень » 15 » Таємничий і прекрасний світ КАЗКИ
16:55
Таємничий і прекрасний світ КАЗКИ
 
 
 
Затишно дітям у пазусі казок,
Отак би й слухав про царя Салтана
Або про те, як весело козак
Обманював турецького султана,
Про карих коней з полуменем грив,
Про чаклуна, що все на світі може!
І хто б там що не говорив,
А згине зло і правда переможе!
 
                                                                                       Ліна Костенко.
 
 
Світ казки — непередбачуваний, таємничий, загадковий і прекрасний. Казка з давніх-давен відображала віру й сподівання людей на краще життя, на щастя. Саме тому добро в ній завжди перемагає зло, розумні, чесні, працелюбні герої були сильнішими за ледарів і брехунів.
Хто не любить казки - цю перлину народної творчості? Вона допомагає пізнавати довкілля, орієнтуватися у всесвіті, шанувати добро і зневажати зло, поважати працю, захоплюватися красивими і мужніми героями, любити рідний край. Про все, чудесне, гарне, захопливе ми часто кажемо: «Як казка!». Казка незвичайним почуттям живе у кожному з нас від колиски до змужніння, ці милі серцю оповідання приваблюють нас, зворушують своєю щирою наївністю. Тисячі років живе на світі казка. Діти люблять слухати казки, а дорослі з великим задоволенням розповідають ,читають їх дітям. Тому, з захопленням зустрічали дітки дитячого садочку «Пролісок», цієї весняної днини, сільського бібліотекаря, яка завітала до них у гості з новенькими казочками. Вихователь дитячого садка Ольга Володимирівна Зорін розповіла дітям, яке незвичайне слово «казка», А який великий зміст ховається за цим словом, сказала вона.
 
   Казки почали складати ще в сиву давнину. І передавались вони із уст в уста, із покоління в покоління. Казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти і милосердя. Діти з любов’ю гортали сторінки улюблених казок, знайомилися з новими, а бібліотекар розповіла їм які різні бувають казки: довгі і короткі, веселі, чарівні, написані автором або складені народом. Проте у всіх казок є одна спільна риса – мудрість. Казка ненав’язливо повчає, відкриває для нас вічні моральні істини, які стверджувалися попередніми поколіннями людей: не слід бути жадібним, чванливим, гордовитим, злим, гріх ображати людей тощо. Засвоївши їх з дитинства, людина прагнутиме жити саме так. Казка допомагає пізнавати довкілля, орієнтуватися у всесвіті, шанувати добро і зневажати зло, поважати працю, захоплюватися красивими і мужніми героями, любити рідний край, розповідали дітям вихователь та бібліотекар. А радісні, усміхнені обличчя дітей стали доказом тому, що казки і книги їм сподобалися. І це дуже добре, що в наш  атомний вік книга викликає у дітей таке захоплення.
 
Людмила Супруненко, бібліотекар Дібрівської сільської бібліотеки – філіалу,
Переглядів: 394 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz