ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 06:26

Головна » 2016 » Листопад » 10 » Там де живе рідна мова, живе український народ
15:45
Там де живе рідна мова, живе український народ
 
            
    Велична, щедра і прекрасна мова,                                                                 
     Прозора й чиста, як гірська вода,-
      То України мова барвінкова,-
      Така багата й вічно молода!
            Ми українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира. Рідною мовою людина не тільки розмовляє, а й мислить. І навіть коли людина знає багато мов і вміє розмовляти ними, то думає завжди тільки рідною.
             6 листопада 1997 року Президент України на підтримку ініціативи громадської організації та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ №1241/97 « Про день української писемності та мови». В Указі зазначено «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день шанування пам’яті Преподобного Нестора – Літописця».
В день української писемності та мови традиційно проводяться різноманітні заходи в навчальних закладах. Для вихованців Навчально Виховного Комплексу дошкільного підрозділу «Пролісок» в цей день бібліотекар підготувала багато цікавого. Діти грали в мовознавчу інтелект-вікторину «Веселкова наша мова». Для них пролунала  поетична п’ятихвилинка «Лунає величне наше слово». Взяли участь в конкурсі скоромовок - спотиканок «Хто зможе повторити».
         Дуже приємно що дітям сподобався захід. Присутні змогли ознайомитися з книжковою виставкою «Збережемо наш скарб - рідну мову!». Наше нове покоління в надійних руках у них виховують любов і повагу до рідного слова, любов до книги, прищеплюють дітям любов до Батьківщини та до рідної мови заступник директора дошкільного підрозділу «Пролісок» Стадніченко Олена Олександрівна, вихователі Додух Олеся Володимирівна, Додух Любов Дмитрівна, Рудченко Віта Володимирівна, керівник музичний Клименко Ольга Юріївна, медична сестра Продьма Яна Яківна, помічник вихователя Герасименко Катерина Олексіївна та Масоха Олена Миколаївна.
 
 
 
 
 Линув сміх і мелодія українського слова. Все це створювало атмосферу свята та спокою. На душі ставало неймовірно радісно українська мова є! Всі бажаючі в бібліотеці можуть ознайомитися з переглядом літератури «Там де живе рідна мова, живе український народ!», де зможуть прочитати про виникнення писемності та відчути красу української мови.
            Ми можемо впевнено сказати: «Ми – українці! Хай усіх нас єднає належність до великого народу». Плекаємо всі разом , ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, бо слово починається з кожного з нас.
       Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки-філіалу.
Переглядів: 331 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz