ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 03:12

Головна » 2014 » Серпень » 18 » ТИ БУДЕШ ЖИТИ УКРАЇНО, КРАЇНО ЩАСТЯ І ДОБРА!
15:04
ТИ БУДЕШ ЖИТИ УКРАЇНО, КРАЇНО ЩАСТЯ І ДОБРА!

 

 


 

 
 

 

 
 24 серпня ми відзначаємо одне з найвеличніших свят - День Незалежності України.
Україна! Край хвилюючої краси, радості й печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини. Це історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за своє щастя, свідками чого є високі в степу могили, обеліски і пам’ятники та прекрасна народна пісня. Тому найдорожче в нашому серці, найсвятіше почуття – любов до неньки України.
          Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій, мальовничій землі – у нашій славній Україні. Тут жили наші предки, живуть батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі.
       23 роки минуло з того незабутнього  дня, коли 24 серпня 1991 року була проголошена Незалежність України.   Це точка відліку, яка зазначила  народження  держави – вільної України. Це велика подія, що дала народові можливість самому вирішувати свою долю. Незалежність і державність зріли в глибинах нашої тисячолітньої минувшини,   та  проростають в серцях кожного українця.
Свідомість і об'єктивна самооцінка беруть початок у шанобливому ставленні кожної людини до історії, культури та традицій свого народу. Молоде покоління українців повинно знати, яким тернистим шляхом наш народ йшов до бажаної незалежності. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Вітчизну із твердою вірою в її світле майбутнє дає кожній людині право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя незалежна Україна!
Напередодні Дня Незалежності України в центральній районній бібліотеці організовано книжкову панораму  «Нині свято нашого народу! Свято України й роду! »  де представлені книги з історії України, література про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, права та обов’язки людини в Україні, а також духовну велич  держави.

 

       Також до  Дня Незалежності України працівники  відділу обслуговування провели день інформації «У мене ти одна – єдина одвічна радість і журба,
                   Ти будеш жити ,Україно
                   Країно щастя і добра»,
Бібліотекарі розповіли відвідувачам про історичні факти проголошення України незалежною, самостійною державою, познайомили з відомостями про шлях українського народу до створення суверенної держави, визначили її значення для сучасної України. За допомогою Інтернет – технологій здійснили відео – подорож «Знайомтесь – це Україна», висвітлили  присутнім  історичні відомості про шляхи українського народу до національно-державної самостійності, визначили її значення для сучасної  країни, та провели музичні  п’ятихвилинки  «Пісня солов’їна,  рідна Україна!»
Життя іде. Барвистими маминими рушниками стеляться в широкий світ дороги. Дорослішають діти, сивіють матері – такий закон життя. Але ніколи не старітиме наша українська земля. Її майбутнє в наших руках. Будь вічно молода й щаслива, наша Україно, радуй нас дзвінкими голосами дітвори, золотою пшеницею, синім небом.
 Нехай у цей величний день усім буде радісно, а національне  свято духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у домівки кожного щастя та добро, порозуміння та згуртованість, мир і любов!!!
«Незалежне життя – ось де справжня мета!
Тільки вірний орел вільним птахом літа…
Тільки вірний орел своє щастя кує,
Тільки вірний народ і бере і дає.» (О.Олесь)
          Наше минуле і сьогодення відтворене на сторінках книг. Читайте! Нехай ваші серця будуть відкриті для всього нового. І як би не змінювався світ, куди б не закинула доля, завжди зберігайте у серці всі ті духовні скарби, які перейшли у спадок від попередніх поколінь. А прочитані книги завжди допоможуть вам донести їх крізь час і простір, крізь терни і привади до майбутніх поколінь.
 

Тетяна Мостова, завідуюча відділом  обслуговування центральної районної бібліотеки  

Переглядів: 644 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz