ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 14:13

Головна » 2014 » Вересень » 2 » ТІЛЬКИ РУХОМ ЖИТТЯ І ОБІЙМЕШ
16:18
ТІЛЬКИ РУХОМ ЖИТТЯ І ОБІЙМЕШ

 

 
 
 
До 25 – ї річниці створення  громадсько  - політичної організації «Народний Рух України за перебудову»
 
Четверть віку… Багато чи мало це з точки зору історії? Саме двадцять п’ять років тому, у 1989 році Народний Рух України став тією організацією, навколо якої об’єдналися  прогресивні сили українського суспільства. Становлення цього політичного об’єднання тісно пов’язане  з посиленням боротьби за волю, незалежність нашої держави. Можна також стверджувати, що створення Руху стало одним із кроків до розбудови громадянського суспільства. Рух, об’єднавши у своїх рядах всі патріотичні, національні і екологічні організації, провів масові громадсько-політичні акції і зруйнував політичну монополію тоталітарно-комуністичного режиму, підняв синьо-жовтий прапор як символ боротьби за незалежність, національне відродження і соціальну справедливість. Віхами цієї боротьби стали: ланцюг злуки від Львова до Києва у якому взяли участь біля 1 млн. людей, всеукраїнська акція підтримки незалежності Литви та прориву економічної блокади прибалтійських держав, відзначення 500 – річчя козацтва. Рух був активним учасником державотворення: створення збройних сил України, націоналізації підприємств союзного підпорядкування, створення фінансової, митної, податкової систем, запровадження української грошової одиниці. Народний Рух України за перебудову зіграв незаперечну роль у відродженні української нації і здобутті незалежності України й цим він назавжди залишиться в українській історії. Більше того Рух став міжнародним поняттям, поняттям світової політики.
На виконання постанови Верховної Ради України від 02 липня 2014 року № 1548-VII № «Про відзначення 25-ї  річниці створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову»  працівники центральної районної бібліотеки організували відкритий перегляд літератури «Тільки Рухом життя і обіймеш», де користувачі познайомляться з  літературою  з історії Руху, з його сьогоденням, дізнаються які основні тенденції в його політиці, як закладалися підвалини багатопартійної системи в Україні , ким і коли була висунута ідея створення «Народного Руху за перебудову», хто стояв у витоків його створення також цікавими будуть матеріали з історії Руху на Миргородщині.  
 
 А 12 вересня в читальній залі центральної районної бібліотеки відбудуться  урочистості з нагоди 25-ї річниці створення громадсько  - політичної організації «Народний Рух України за перебудову». Запрошуємо всіх, хто цікавиться  сучасною історією України, історією Народного Руху, адже і сьогодні Народний Рух України продовжує активно впливати на процеси державотворення. Чекаємо на Вас і бажаємо всім твердості і терпіння. Мужності та відваги. Все буде добре!
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи
Переглядів: 449 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz