ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 01:22

Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Тварини - брати наші менші.
14:31
Тварини - брати наші менші.
               
                                Нас повсюди оточує розмаїтий, безмежний, неповторний світ живої природи. Це пишні гіллясті дерева, дивовижної краси квіти, барвисті метелики, пернаті птахи і, звісно, наші чотириногі друзі – тварини. Тварина стала вірним другом людини ще в прадавні часи, коли наші пращури змогли приручити звірів. І тепер ми вже не можемо уявити наше життя без кота поважного та вусатого мишолова. А комусь до вподоби крихітний хом’ячок, кумедна морська свинка або пухнастий довговухий кролик чи папуга. Приємно що у наших діток так багато маленьких друзів. Це свідчить про їхні добрі серця. Адже тварина віддячує вірністю та прихильністю тільки тому,  хто дбає та піклується про неї,  і ніколи не стане другом для того, хто хоч раз завдав їй болю та шкоди. Іноді тварин називають нашими меншими братами. А брати як відомо, потребують доброго,уважного ставлення до себе. До цієї теми в своїх творах неодноразово звертався відомий український письменник Василь Сухомлинський.  Діти повинні розвивати пізнавальний інтерес до живої природи .  4 жовтня в Всесвітній день захисту тварин для учнів 1 класу Біликівського НВК , під керівництвом  учителя  Закаблук Вікторії Михайлівни була відтворена барвиста і яскрава виставка малюнків та проведена природнича  година «Чотириногі наші друзі».
 
 
 А в сільській бібліотеці маленькі читачі мали змогу ознайомитись  з відкритим переглядом літератури «Знайомтесь: світ тварин».
Ми хочемо щоб наші діти виросли добрими та чуйними, щоб відчували радість від піклування про природу,  частиною якої є брати наші менші – тварини. Не  слід ображати їх байдужістю, злом, неувагою, адже вони, так само як і ми, є живими істотами. Їм буває радісно і сумно, весело і боляче. Якщо ви вирішили завести собі маленького пухнастого товариша то не забувайте того, що ви відповідаєте за нього. Піклуйтеся про нього, оберігайте. Нехай ваші хатні улюбленці приносять вам лише радість. Хай вони зростають у вас добрими, розумними та відданими - справжніми друзями. Вітаємо з Всесвітнім днем захисту тварин.
                  Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки.
Переглядів: 1652 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz