ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 16:45

Головна » 2016 » Квітень » 27 » У БIЙ НА НЕВИДИМОГО ВОРОГА
15:38
У БIЙ НА НЕВИДИМОГО ВОРОГА
У переддень 30-рiччя Чорнобильської трагедiї до Великобайрацького сiльського будинку культури по запрошенню директора будинку культури та бiблiотекаря завiтали учасники лiквiдацiї наслiдкiв аварiї на ЧАЕС: Олiшевко В.П., Шелест Г.О., Дяченко Г.В., Ростовський А.Г., Шелест О.В., Мандя О.В., Довгаль О.I., Кузьменко А.П., Бабич В.М. та вдова лiквiдатора Пелих Л.П. Також на вечiр пам'ятi прийшли жителi села.
Ведучi вечора нагадали подiї катастрофи на ЧАЕС і наголосили, що на сценi сидять не просто сiльськi хлопцi, а герої - захисники Вiтчизни, якi не роздумуючи покинули домiвки i пiшли на боротьбу з невидимим ворогом. Не рахуючись зi своїм життям i здоров'ям нашi герої смiливо йшли до кратера реактора, виконуючи обов’язок перед рiдною землею i народом.
Низько схиляючи голови, вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто загинув вiд цього пекла.
Вiдважними i героями не народжуються - ними стають в екстремальних умовах, в надзвичайних ситуацiях. Саме про такi умови та ситуацiї, за чашечкою чаю, розповiли нашi гостi лiквiдатори. I у кожного була своя iсторiя, свiй бiль i туга.
Олександр Мандя розповiв, як носив мiшки з пiском по темних лабiринтах, щоб закидати трiщину бiля 4-го реактора.
Олексiй Довгаль нiколи не забуде, як на ЗIЛ-130 об’їздив всю чорнобильську зону. Анатолiй Кузьменко з сумом згадував, у яких тяжких умовах вони робили огорожу зони вiдчудження. Багато спогадiв прозвучало у цей вечiр. I хоч у кожного з них страшна аварiя забрала здоров'я та вони не втрачають оптимiзму i гордяться тим, що в 1986 роцi виконали свiй обов'язок. Радiють життю, а дехто радує своїм спiвом односельцiв. Так Григорiй Шелест та Василь Олiшевко є активними учасниками художньої самодiяльностi. У цей вечiр разом iз своїм творчим колективом: Лiдою Пелих, Миколою Кузьменком пiд акомпонемент Олександра Стояновського, подарували гостям чудовi пiснi: "Материнська біль","Ой, то не зима" та iншi.
 
 
Голова сiльської ради Анатолiй Пугач подякував лiквiдаторам за їхнiй героїзм i побажав мiцного здоров'я та довгих рокiв життя.
По закiнченню зустрiчi учасники лiквiдацii на ЧАЕС подякували директору ДП "Дослiдне господарство iм. Декабристiв", депутату обласної ради Володимир Цибенко за його пiдтримку та чуйне ставлення до них.
 
В.В.Даценко, бiблiотекар Великобайрацької
сільської бібліотеки - філіалу
Шелест Г.О., директор Великобайрацького

сільського будинку культури

Переглядів: 371 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz