ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 04:31

Головна » 2016 » Січень » 28 » Україна незборима зроду, ти душа великого народу
09:55
Україна незборима зроду, ти душа великого народу
 
Багата зима на важливі історичні дати для України. 27 січня 2016 року в приміщення читальної зали Миргородської центральної районної бібліотеки зустрілися небайдужі громадяни Миргородщини аби пригадати їх, вшанувати тих, хто розбудовував, відстоював незалежність нашої держави, боровся за її волю.
 
На патріотичну годину "Держава – ця вільна, держава – єдина", приурочену Дню Соборності України та Дню пам'яті Героїв Крут, завітав заступник голови Миргородської райдержадміністрації Олександр Гуржій, який у своєму виступі наголосив, що саме події в Україні 1918 та 1919 років стали фундаментом українського державотворення.
 
 
         Сучасна молодь продовжує боротьбу за утвердження української державності та незалежності. Саме молодь і студентство вийшли на Майдан, вибираючи свою гідність. Серед молодих патріотів й користувач бібліотеки, який гаряче вболіває за долю України, Віктор Галич. У своєму виступ він розповів глядачам про перебіг подій кінця 2013 – початку 2014 років.
 
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Крут, учасників Євромайдану, воїнів, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.
Фонд Миргородської центральної районної бібліотеки має чимало книг та публікацій з періодичних видань, де відбиваються історичні події 1918 – 1919 років. Деякі з них експонуються на книжкових виставках, з матеріалами яких присутніх ознайомила провідний бібліотекар Світлана Ісаєва.
 
У ході заходу присутні мали можливість переглянули відеоролики "22 січня – День соборності України",  "День в історії: бій під Крутами",  "Запах війни".
Людина народжується і отримує в спадщину найдорожче – Батьківщину. Її не обирають, вона, як і мати – людська доля. Наша держава - країна хвилюючої краси, радості і печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини.
Пісня про Україну у виконанні студентки – практикантки Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського Мар'яни Денисенко зворушила присутніх до сліз
 
Тематичні вірші декламували учасники студії акторської майстерності "Маска" Миргородського районного будинку культури: Олег та Людмила Самусь, Ярослава Масляк.
 
 
 
 
Україна – мирна держава, українці – толерантні, ввічливі люди, які з повагою ставляться до кожної нації  і мови.  Ми – єдина Україна!
         Ми знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає.
Людмила Ігольніцина – провідний бібліотекар
Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 370 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz