ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 17:02

Головна » 2016 » Листопад » 24 » Україну любимо свою
14:31
Україну любимо свою
 
 
З чого починається Батьківщина? Звичайно ж, з місцевості, де ми народилися. Це - наша маленька Батьківщина, вона завжди з нами. У кожного з нас є рідний дім, вулиця, місто. І, звичайно ж, країна - найдорожче, найсвітліше, найрідніше, найкраще місце на землі, де живуть наші батьки, дідусі, бабусі. Це — наша рідна земля, наша Україна.
 
 
Саме про Україну і йшла мова в районній бібліотеці для дітей з учнями третіх класів  групи продовженого дня ЗОШ №5(вихователь Інна Сусоля) під час проведення патріотичного колажу «Україна – країна героїв». Мандруючи стежками історії, діти з цікавістю познайомились з легендами про виникнення України та міста Києва. А ще, користуючись тлумачним словником рідної мови та маючи бажання бути справжніми патріотами, вивчили значення слів «незалежна», «демократична» та «суверенна».
 
 
Історія нашої країни ще зовсім молода, та в календарі вже з’явилося багато нових пам’ятних дат. Одна з них – День Гідності та Свободи. Майдан і Революція Гідності сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ. Майдан став центром революції, місцем правди і свободи, площею добра, тепла, дружби, любові, братерства й гідності. Наші серця стали частиною могутнього серця Батьківщини.
 
23 роки наша молода держава не знала війни. Український народ пишався тим що в буремні дев’яності вдалося зберегти мир. Та військові дії не обійшла нашу державу тепер. Раніше ми не зовсім усвідомлювали значення слів «Слава Україні - героям слава!» та те, кому вони адресовані. Зараз вже точно зрозуміло, кому адресовані ці слова, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – хлопці, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, що в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери на плечах яких тримається наша армія.
Майже кожну родину так чи інакше обпалило полум’я військових дій. Третьокласники з гордістю розповіли про своїх рідних, які сьогодні захищають кордони України:  Михайло Чугуєнко і Богдан Федченко – про татусів, Софійка Шимко і Анастасія Мірошниченко – про дядьків.
 
А ще учні, вихованці студії народного танцю «Променад», розповіли про благодійний концерт, учасниками якого вони були. Під час концерту діти зібрали кошти, на які придбали автомобіль у зону АТО.
Жвавий інтерес викликало і знайомство з книгами «Героям слава!: Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу». Закінчився захід вікториною «Люби, вивчай свій рідний край», на всі запитання якої діти дали відповіді швидко і правильно
 
 
                     Зоя Єщенко, провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 380 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz