ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 00:41

Головна » 2020 » Червень » 10 » Увага! Нові надходження!
10:48
Увага! Нові надходження!
 
 
 
Друзі, сьогодні я хочу розповісти вам про найбільш цікаві книжкові новинки, які надішли до нашої бібліотеки, а саме до читальній зали. Весь наш колектив дуже радіє постійному поповненню фондів такими яскравими і чудовими книгами. І я думаю, що наші відвідувачі теж  зрадіють новинкам.
 
 
 
Отже, перша книга про яку я хочу розповісти  -  це блискуча мандрівка в світ людської фізіології і тіла видатного палеонтолога Ніла Шубіна «Риба всередині нас. Мандрівка 3,5 мільярдною історією людського тіла». Автор, вивчаючи скам’янілості та аналізуючи і порівнюючи фрагменти ДНК,  доводить, що наші руки – це еволюційні нащадки риб’ячих плавців. А наша голова, під час ембріонального розвитку, формується саме так як у ембріона акули. Ось такі пироги! Здається, що всі ми  трішки риби…
Ця книжка написана легко і доступно, попри колосальну кількість дивовижних наукових фактів. Буде цікавою широкому колу читачів.
 
Шубін, Ніл. Риба всередині нас. Мандрівка 3,5 мільярдною історією людського тіла / Ніл Шубін ; пер. з англ.. Анни Лип`ятських. – К. : Комубук,  2018. – 280 с.
 
Отож трішки розібрались про своє походження. Але ж що все  таки відрізняє людину від інших живих істот? Звичайно – це наш розум. І напевно тільки людина може брехати, особливо діти. Виникає питання «Чому?» Саме на це питання відповідає  професор психології з Медичної школи Каліфорнійського університету  доктор Пол Екман  в своєму бестселері «Чому діти брешуть?». З цієї книжки ви дізнаєтесь, що примушує дитину обманювати, чому деякі діти роблять це частіше за інших і, головне, як можна заохотити свою дитину говорити правду. До речі, все це викладено у простій манері розуміння, що робить видання дуже цінним для кожної родини, де виховуються діти.
 
Екман Пол. Чому діти брешуть? / Пол Екман . – К .: ТОВ «Видавнича група КМ  - БУКС», 2018. – 263 с.
 
 
Кожна поважаюча себе людина повинна знати і цікавиться історією своєї країни, історією світу. А читання книг, як раз цьому дуже сприяє.  Мені приємно розповісти вам, друзі,  про нову книгу Владислава Гриневича «Червоний імперіалізм. Друга світова війна і громадська думка в Україні». Ця книга публікується в рамках науково – видавничої програми Українського науково – дослідного та освітнього  центру вивчення Голодомору. В книзі розповідається про змову Сталіна і Гітлера, що призвела до великої війни в Європі, та про те який вплив це справило на українське суспільство. На основі раніше утаємничених документів компартії, радянських спецслужб, щоденників , мемуарів  і наукових досліджень автор доводить, що в реакціях вагомої частини населення воєнні кампанії РСЧА в Західній Україні, Західній Білорусії, країнах Балтії, Фінляндії, Бессарабії та Північній Буковині сприймалися як «червоний імперіалізм», загарбницькі і несправедливі. Масковане гаслом «звільнення єдинокровних братів»  приєднання західноукраїнських територій та їх радянізація шляхом терору.
Як зазначає автор, осмислення доби сталінських анексій у східній Європі може допомогти краще зрозуміти природу нинішньої російсько – української війни
 
Гриневич, Владислав. Червоний імперіалізм. Друга світова війна і громадська думка в Україні, 1939 – 1941 / Владислав Гриневич. – К.: HREK PRESS? 2019. - 492 c.
 
І впродовж теми російсько – української війни пропоную вашої увазі книгу авторами якої стали активний учасник майдану Максим Музика,  розробник програмного забезпечення Андрій Пальваль, у серпні 2014 року він поїхав добровольцем на фронт. Брав участь в обороні Савур – Могили. І третій автор – Петро Потєхін  - кадровий військовий, офіцер – десантник, учасник бойових дій на сході країни. Сьогодні полковник Потєхін – заступник начальника Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. Тобто люди, які знають про події на сході країни не з чуток, а з особистого досвіду. Цей досвід вилився в книгу «Савур – Могила військові щоденники». Багато суб’єктивного, мало пафосу, напевно, є неточності, пов’язані з особистим сприйняттям подій і властивостями пам’яті. Спека, стома, обличчя побратимів, розуміння того, що завтра може не настати. В книзі багато цікавих фотографій з міста подій, які надають можливість краще сприймати прочитане.
Музика, Максим. Саур – Могила: Військові щоденники / Максим Музика, Андрій Пальваль, Петро Потєхін; пер. з рос. С.А. Заяць; худож. – оформлювач Н.В. Величко. – К.: ДОВЖЕКО БУКС, 2019. – 316 с.
За останній час фонд миргородської центральної районної бібліотеки суттєво поповнився книгами з культури, мистецтва, та літературознавства. І я дуже рада познайомити вас з новинками – і перша з них це книга відомого мистецтвознавця Філіпа Гука «Галерея пройдисвітів. Історія мистецтва й арт – дилерів». Це погляд на історію мистецтв під незвичайним кутом – розповідь про становлення професії – арт – дилера, представники якої склали ціну безцінному й створили ринок, де жага до прекрасного в поєднанні з самолюбством і жадобою грошей витворяють захопливі  сюжети й визначають напрями розвитку мистецтва.
 
Гук, Філіп. Галерея пройдисвітів. Історія мистецтва й арт – дилерів / Філіп Гук ; пер.з англ. Любов Базь, Павло  Білак. – К.: ArtHuss, 2019. – 327 с.
 
За тисячі років мистецтво набуло незлічених форм і втілень. Але час від часу нові відкриття чи віяння змінюють вигляд того, що ми звикли називати мистецтвом, або ж спосіб, у який ми його сприймаємо. Майкл Берд систематизує поворотні моменти історії мистецтва: від малюнків у печерах до стріт – арту. У своїй книзі «100 ідей,що змінили мистецтво» він демонструє, як нові засоби і технології радикально змінюють   способи творення мистецтва.
А 300 шикарних ілюстрацій, чудова якість паперу  видання – робить книгу неперевершеною в своєму  візуальному впливові на читача.
 
Берд, Майкл. 100 ідей,що змінили мистецтво / Майкл Берд ; пре. з англ.. Остап Українець, Катерина Дудка . – К. : ArtHuss, 2019. – 207 с.
 
А мистецтвознавиця і лекторка Діана Клочко запрошує до мандрівки історією українського мистецтва від VII століття і до останнього року перед здобуттям Незалежності. Українська ікона, живопис, скульптура , графіка в українських музеях, приватних колекціях в світовому контексті -  все це в чудовому виданні.
 
Клочко, Д. 65 українських шедеврів. Визнані й неявні / Діана Клочко. – К. : ArtHuss, 2019. – 255 с.
Якщо вам самим забажається стати успішним ілюстратором, то книга гуру цього мистецтва Дерека Бразелла і Джо Девіса «Як стати успішним ілюстратором» - саме для вас. Яскраво, доступно і креативно автори показують ілюстрацію – як універсальну форму спілкування.  У книжці використано роботи майстрів та майстринь ілюстрації.
 
Бразелл Д., Девіс Д. Як стати успішним ілюстратором / Дерек Бразел, Джо Девіс; пер. з англ.  Л. Базь . - К. : ArtHuss, 2019. – 207 с.
 
Зараз в сучасному світі дуже популярна професія графічного дизайнера. Для деяких людей  оволодіти цієї професією, осягнути основи – справжня мрія. Англійці Гевін Емброуз і Найджел Оно – Біллсон запропонували для початківців в царині графічного дизайну, дружній і яскравий путівник в професію. Ви зможете ознайомитися з фаховим словником та інструментарієм, отримаєте практичні підказки щодо роботи з ідеями і реалізаціями  задуму . Стислий історичний екскурс та чудові зразки робіт сучасних дизайнерів дадуть можливість  зрозуміти етапи розвитку галузі.
 
Емброуз, Г. , Оно – Біллсон, Н. Графічний дизайн 01: Підхід і мова / Гевін Емброуз, Найджел Оно – Біллсон; пер. з англ.. Л.Базь, Р. Дзюба . - К. : ArtHuss, 2019. – 191 с.
 
                    Друзі, зі всіма цими  чудовими книгами ви можете познайомитися на власні очі, якщо завітаєте  до Миргородської центральної районної  бібліотеки.
 
 
                                                                          Каймакова Маргарита, провідний бібліограф ЦРБ.
Переглядів: 230 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz