ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 15:34

Головна » 2019 » Вересень » 3 » Увага! Новинка!
12:05
Увага! Новинка!
 
 
І знову, дорогі друзі, я поспішаю порадувати вас чудовою новиною про літературу, яка надійшла до Миргородської центральної районної бібліотеки.  Сьогодні я розповім про ті книги, з якими ви зможете познайомитися в читальній залі Миргородської центральної районної бібліотеки
Традиційно , по – перше, хочу презентувати книги, які розкривають таємниці історії. Якщо людина добре розуміє історичні процеси, знає історію своєї батьківщини, її дуже непросто зомбувати зовні.
Отже, книга історика, письменниці і журналістки  Енн Епплбом «Червоний голод. Війна Сталіна проти України». Саме за цю книгу авторка стала лауреатом Премії Фундації Омеляни і Тетяни Антоновичів, 2017, Премії Лайонела Гербера, Премії Даффа Купера, 2018.
Роботу над «Червоним голодом» письменниця почала давно. В ній вона демонструє істинну природу комуністичної диктатури. Розкриває природу виникнення Голоду 1932 – 1933 років та події, що цьому передували . На основі архівних документів, щоденників, усних свідчень авторка доводить, що штучний голод в радянській Україні та репресії проти української інтелігенції на початку 1930 – х стали складовими єдиного наміру Сталіна та його поплічників.
Книга буде цікавою широкому колу читачів, які небайдужі до історичного минулого України.
Епплбом, Енн. Червоний голод. Війна Сталіна проти України [Текст] / Енн Епплбом . Київ :HREC PRESS, 2018 . -148 с.
Дуже корисною буде книга Олександра Стражного «Український менталітет: ілюзії – міфи – реальність» для читачів, яких цікавить світовідчуття українців, їх відраза від європейців і росіян, козирні карти української ментальності та навпаки – биті. Оригінальна систематизація матеріалу, діалогічний стиль автора та позитивний заряд, який несе ця книга, роблять її не лише корисною, але й захоплююче – цікавою.
Стражний, Олександр. Український менталітет: ілюзії – міфи – реальність   [Текст] / Олександр Стражний . – К. : ДУХ І ЛІТЕРА , 2017 . - 456 с.
Відома українська письменниця, лауреат Шевченківської премії Галина Пагутяк написала надзвичайну книгу – живу історію цілого роду дрогобицьких передміщан Модрицьких, правдиву, без прикрас, але дуже зворушливу, яка є своєрідним віддзеркаленням життя всієї Галичини. Авторка виразила надію, що ця книжка спонукає її читачів вести пошуки власної ідентичності через чужу ідентичність.
Пагутяк, Галина. Світ Модрицьких, передміщан з Дрогобича / Галина Пагутяк [Текст] . – Львів : ЛА «Піраміда» , 2017. – 224 с.
Мене дуже заінтригувала книга Прохаська Тараса під непростою назвою «НепрОсті». ЇЇ оформлення, якість паперу на якій вона надрукована, шрифт, ілюстрації – все дуже незвичайне. Та і її зміст не залишив мене байдужою.  Це альтернативна міфологія Карпат першої половини ХХ ст., розказана через історію «НепрОстих» (так гуцули називали «земляних богів» - людей з паранормальними здібностями) письменником – мольфаром і намальована не менш магічною художницею Юлією Табенською, яка  зачарує вас довіку у Карпатський край. Тому «не шукайте червону руту вечорами», а просто читайте «НепрОстих».
Прохасько, Тарас. Непрості [Текст] / Тарас Прохасько. – Львів : Terra Inkognita , 2018. – 184 с.
Щоб розуміти, яки чинники мають вплив на формування ідеології сучасності , треба знати як це відбувалося,наприклад в Європі ХІХ – ХХ століть. Монографія Володимира Єрмоленко «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ – ХХ століть» детальний і безжальний аналіз головних ідеологічних монстрів сучасності: расизму, комунізму, нацизму , фашизму, а також їхніх сумішей. Книжка написано на межі різних дисциплін: філософії, історії ідей, політології та історії літератури, розрахована на широке коло читачів.
Єрмоленко, Володимир. Плинні ідеологій. Ідеї та політика в Європі ХІХ – ХХ століть [Текст]  / Володимир Єрмоленко . – К.: ДУХ І ЛІТЕРА, 2018. – 480 с.
Україна завойовує світовий ринок, українські бренди стали вже дійсно світовими брендами. Саме про найкращі компанії й організації України йде річ у книжці «10 успішних українських брендів». Тут зібрані історії створення власного бізнесу чи ініціативи, розповідається про тяжку, але натхненну працю. Засновники брендів розповідають свої історії успіху. Книжка стане джерелом корисного досвіду й натхнення, для тих, хто хоче змінювати себе і світ навколо.
10 успішних українських брендів [Текст]  . – Брустурів : Дискурсус, 2017. – 192 с.
Від історії і брендів давайте перейдемо до мистецтва. Я хочу вас познайомити з чудовою книгою «Мистецтво розуміти мистецтво». Це книга – подорож світом сучасного мистецтва. Вона охоплює період від останньої третини19 століття до початку  21 століття. Це справжній арт – гід по кращих музеях та галереях світу. Вона дає не тільки  уявлення про могутню енергетику сучасного мистецтва, а й пояснює чому більшість картин сучасних художників коштують надзвичайних грошей. Також у книзі розповідається не тільки про те, що представлено в постійних експозиціях, але й про шедеври, що зберігаються в запасних фондах і доступні тільки спеціалістам. Книга написана в формі доброзичливої бесіди з читачем.
            Владимирська, Г. «Мистецтво розуміти мистецтво» / Г. Владимирська [Текст]  - К.: Перун, 2017. - 404 с.: іл.
 
 
 
І остання книга про яку я сьогодні розповідаю - це  безумовне дуже цікаве видання про перлину українського мистецтва, Героя України, народну артистку України, українську співачку Раїсу Кириченко. В книзі зібране публіцистичні нариси , статті, діалоги, спогади про берегиню української пісні. Книга зацікавить мистецтвознавців, журналістів, діячів культури і освіти, а також усіх шанувальників творчості  відомої співачки.
Кудряшов, Г.О. «Любове ніжна моя, не відлітай…» / Г.О.Кудряшов [Текст] . – Полтава : ТОА «АСМІ», 2017. – 375 с.
 
Друзі, всі ці книги ви зможете отримати в Миргородській центральній районній бібліотеці. Ми чекаємо на вас!
 
Маргарита Каймакова, провідний бібліограф ЦРБ
Переглядів: 284 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz