ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 07:44

Головна » 2016 » Листопад » 17 » В ІМ'Я БАТЬКІВЩИНИ
17:54
В ІМ'Я БАТЬКІВЩИНИ
 
         Для кожної людини той клаптик землі, де народився, де промайнуло дитинство, де живуть рідні люди – найдорожчий, наймиліший серцю. Такі почуття до рідного краю та країни в цілому висловлювали під час проведення, приуроченого до Дня Гідності та Свободи, патріотичного колажу «З Україною в серці» молоді користувачі Миргородської центральної районної бібліотеки. Захід відбувся 15 листопада 2016 року в читальній залі, де  увазі відвідувачів книгозбірні був запропонований  відкритий перегляд літератури «Україно, твоя доля – гідність, злагода і воля».
 

 

         Випускниця Миргородського художньо-промислового коледжу імені М.Гоголя Катерина Дяченко провела чималу краєзнавчо-дослідницьку роботу з вивчення історичного минулого Миргорода. Потім на її основі вона створила відеоролик, який був надісланий до Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара для участі в обласному конкурсі на кращу пізнавально-патріотичну віртуальну мандрівку рідним краєм серед молодих користувачів бібліотек області «Полтавським краєм – на вітрилах часу».
 
 

Конкурсна робота Каті посіла перше місце. Як переможець, вона отримала диплом від Управління культури  Полтавської обласної державної адміністрації першого ступеню, а також приз. Зі словами привітання до неї звернулася заступник директора Миргородської ЦБС Валентина Іванівна Зінченко,

 
яка побажала Катерині нових творчих злетів, закликала молодь вивчати духовну та культурну спадщину Миргородщини, берегти її пам’ятки історії. Юнаки й дівчата із задоволенням здійснили віртуальну екскурсію по визначних місцях краю.
         Хвилею нечуваного патріотизму сколихнула Україну Революція Гідності 2013 року, коли народ усвідомив потребу в єднанні, демонструючи свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Першими на Майдан вийшли молоді хлопці й дівчата. Серед них -  активний користувач нашої бібліотеки Михайло Маляренко. Він поділився з зібранням своїми враженнями, думками і пережитим на Євромайдані та в зоні АТО
 
  Зацікавили молодіжну аудиторію й нові книги, що дають можливість       
доторкнутися до живої історії в мить її творення, побувати в епіцентрі напружених суспільних подій. Живо, емоційно розповіла про них бібліограф Маргарита Каймакова.
  Свою квітку музичних вітань у віночок нескінченної любові до України   вплели учень Миргородської ДМШ ім. А.Коломійця Олег Корпан 

 

та ансамбль сучасного танцю «Екзотика» Миргородського центру естетичного виховання.
         Захід набув яскравості завдяки використанню мультимедійного обладнання, яким майстерно опікувався бібліотекар Юрій Мироненко.
 

   Патріотичні почуття є в кожного з нас, і ми маємо прагнути робити великі й малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини.

 
Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар

відділу обслуговування Миргородської ЦРБ

Переглядів: 386 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz