ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 20:43

Головна » 2015 » Лютий » 26 » Вболіваючи серцем за Україну
17:18
Вболіваючи серцем за Україну
 
 
            Духом єдності і патріотизму була наповнена тематична година „Душу і тіло ми положим за нашу свободу”, яка пройшла 25 лютого 2015 р. у вщент заповненій читальній залі Миргородської центральної районної бібліотеки. Затамувавши подих, переважно молодіжна аудиторія слухала розповіді своїх земляків. Вони були і є активними учасниками подій, що відбуваються в нашій країні з листопада 2013 року.
            До зібрання звернувся голова Миргородської районної ради Анатолій Євгенович Карбан, активіст Майдану. 
 
Він наголосив,що мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами. За це прагнення Україна заплатила більше сотні людських життів та кілька сотень покалічених людей. Страшна ціна. Революція людської гідності. Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади в засобах масової інформації, що тривала впродовж усіх зимових місяців 2013-2014 рр. та призвела до повалення тоталітарного режиму. Ця революція була не лише за людську, а й за національну гідність. Анатолій Євгенійович також зазначив необхідність патріотичного виховання молоді на прикладі героїв Майдану. Адже мотором протестних акцій стало студентство. Молодь гостро відчула, що це її шанс змінити Україну, а відтак і себе, і своє майбутнє. Серед тих, хто не зміг залишитися осторонь і вийти на Майдан, був студент Полтавської державної аграрної академії Віктор Галич.
 
 З хвилюванням він згадував, як зібрав молодих миргородських хлопців, які болісно переймалися долею держави, і поїхав до столиці. Як йому погрожували виключенням із навчального закладу. Але це не зупинило Віктора, бо в їхній родині йому змалечку прищеплювалися патріотичні почуття.
            Навесні минулого року на нашу рідну землю прийшло нове лихо – неоголошена жорстока війна, розв’язана російським агресором. Знову найкращі українці, цвіт нації, не задумуючись пішли боронити кордони на Сході України. Слухачі не могли стримувати сліз, коли учасники бойових дій у зоні АТО Віталій Васильович Кохановський і Сергій Белега відверто повідали про випробування, через які їм довелося пройти. Це – і недостатність бойової техніки, і недосвідченість, і поранення, і небажання здаватися у полон, і загибель друзів.
 
 
            Важливе місце в боротьбі за незалежність займає робота волонтерів. Нею активно займається фермер-підприємець Віктор Анатолійович Галич, небайдужа людина з хоробрим серцем. У своєму виступі він наголосив на тому, що у час війни необхідно допомагати армії, підтримувати воїнів і запропонував молодим людям долучатися до волонтерської діяльності.
 
 
            Полонила всіх українською мовою 17-річна Ксенія Дудко, яка приїхала до Миргорода із Донецької області. Дівчина зізналася у щирій любові до України. Свої думки вона висловила у власних віршах.
 
            Ведуча заходу, провідний бібліотекар ЦРБ Людмила Ігольніцина
 
 запросила юнаків і дівчат оглянути книжкову викладку „За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ”, де був представлений прапор України та ручний противотанковий гранатомет.
 
 
 
 
 А провідний бібліотекар Світлана Ісаєва ознайомила з книгами і публікаціями із періодики, де відбивається новітня українська історія. 
 
            Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та воїнів полеглих у зоні АТО.
            Відповідна атмосфера співпереживання була досягнута завдяки майстерному застосуванню комп’ютерних технологій, якими високопрофесійно  опікувався бібліотекар Юрій Мироненко.     
 
            Сьогодні народжується Україна гідна поваги всього цивілізованого світу, тож закликаємо всіх нас цінувати і плекати власну державу та зміцнювати її непереможний соборний дух!                         
Нехай ніхто не половинить
                                                           Твоїх земель, не розтина,
                                                           Бо ти єдина, Україно,
                                                           Бо ти на світі в нас одна.
 
 
             Людмила Ігольніцина, провідний бібліотекар відділу обслуговування
                                                Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 482 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz