ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 12:49

Головна » 2016 » Червень » 1 » ВЕЛИКІ ПРАВА МАЛЕНЬКИХ ДІТЕЙ
15:57
ВЕЛИКІ ПРАВА МАЛЕНЬКИХ ДІТЕЙ
 
 
        Ось ми і дочекались літа,
        Перше червня – ваша втіха,
        Бо цей день у всьому світі,
        Приурочили вам - дітям!
Нарешті настало літо! Сонцем осяяне, суницями присмачене, росами вмите, зустрічами з друзями звеселене, домашніми завданнями не заклопотане, відпочинком та розвагами начинене. І поспішає подарувати три місяці літніх теплих днів, щоб діти гарно відпочили, засмагли, прочитали безліч цікавих книжок та зробили всі справи, які запланували на літо.
А ще 1 червня святкується дуже гарне свято - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ. Турбуючись про долю дітей усього світу, в листопаді 1949 року у столиці Франції Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок і було засноване це міжнародне свято — День захисту дітей, а в 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію прав дитини. В Україні свято дитинства відзначають з 1998 року.
Планети без дітей не буває. Не буває без дітей і бібліотек. Тож саме в цей до районної бібліотеки для дітей завітали вихованці другого та шостого загонів пришкільного табору «Світанок», що діє при Миргородській ЗОШ І-ІІІ ст. (вихователі Віра Марченко та Тетяна Марченко) на свято «Великі права маленьких дітей».
Дітям було цікаво дізнатися, що Міжнародний день захисту дітей має свій символпрапор, на якому зображена планета Земля разом з її маленькими громадянами – дітьми.        
Всі разом, гортаючи сторінки книги «Знай свої права, дитино» та переглядаючи комп’ютерну презентацію «Права і обов’язки в сюжетах казок», школярі згадували вже відомі їм права дітей (на життя, на ім’я, на навчання, на охорону здоров’я, на сім`ю, на відпочинок) та вивчали невідомі (на власні думки, на захист від жорстокості й насилля, на корисну і якісну їжу).
А потім склали з окремих пелюсточок квітку під назвою «Кожна дитина має право».
Жодне свято не обходиться без посмішок. Тож і наші відвідувачі подарували свої посмішки один одному.
                     Зоя Єщенко, провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 443 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz