ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 00:25

Головна » 2015 » Березень » 12 » ВІЧНА СЛАВА БЕЗСМЕРТЮ ХОРОБРИХ
12:11
ВІЧНА СЛАВА БЕЗСМЕРТЮ ХОРОБРИХ
 
 
Більше року минуло від того часу, коли виник Євромайдан, який народив сотні менших Майданів по всій Україні, а згодом переріс у Революцію Гідності.
У Єрківській сільській бібліотеці користувачі мають можливість ознайомитися з   присвяченим їй відкритим переглядом літератури «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ». А вшануванню пам’яті Героїв Революції та захисників України була присвячена , проведена бібліотекою, година історичної правди «Героям Небесної Сотні присвячується».  Її ведучі Людмила Роменська та Оксана Мащенко розповіли присутнім на заході про те, що Майдан змінив не лише нашу Україну, а й кожного з нас. За свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали сотні найкращих українців. І більшість із них – молоді, здорові і сильні, справжні патріоти нашої країни.
Вони увійшли до Небесної Сотні. Перші з них – розстріляні на вулиці Грушевського - Сергій Нігоян з Дніпропетровщини, закатований у лісі під Києвом львів’янин Юрій Вербицькийц та застрелений біля стадіону «Динамо» білорус Михайло Жизневський. Про них і була подальша розповідь ведучих.
Добрим словом згадали присутні на заході і про патріота України Василя Третецького, який був одним із організаторів Євромайдану у Миргороді, надавав активну допомогу майданівцям у Києві. Він захоплювався Героями Небесної Сотні і сам приєднався до них. Всіх їх присутні вшанували хвилиною мовчання.
Бібліотекар познайомила присутніх з творчістю нашої землячки, учасниці подій на Євромайдані, полтавської поетеси Тетяни Домашенко. А учасники заходу Геращенко Олександра, Роменський Олег, Бережненко Іван та Шульга Аліна продекламували вірші з її нової збірки «Небесна Сотня воїнів Майдану».
На завершення заходу прозвучала пісня «Пливе кача по тисині», яка повела всіх у пам’ять про тих, хто поліг на Майдані за нашу свободу.
 
Людмила Роменська,бібліотекар Єрківської сільської бібліотеки
Переглядів: 415 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz