ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 13:09

Головна » 2014 » Вересень » 15 » ВІД НАРОДНОГО РУХУ - ДО УКРАЇНСЬКОГО ДУХУ.
17:33
ВІД НАРОДНОГО РУХУ - ДО УКРАЇНСЬКОГО ДУХУ.

 

 
 
 
Людно було, в п’ятницю, 12 вересня в читальній залі центральної районної бібліотеки. Тут зібралося чимало шанувальників громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову», яка відзначала своє 25-річчя від дня заснування. На урочистостях були присутні  заступник керівника апарату, начальник відділу організаційно-кадрової роботи Миргородської районної державної адміністрації Лілія Іванівна Приймачук , головний спеціаліст цього ж відділу Тетяна Вікторівна Юхименко, а також студенти,єдиного на Миргородщині, сільськогосподарського професійно-технічного училища №44.
Готуючись до заходу працівники бібліотеки поставили перед собою мету – популяризувати серед молоді видання з історії національно-визвольного руху українського народу кінця 80-х початку 90-х років ХХ століття, виховання патріотизму, громадської свідомості та суспільної активності юнацтва.
Завдяки В’ячеславу Чорноволу  Народний Рух України перетворився в потужну українську політичну партію. Життя його обірвалося в розквіті сил, на злеті його політичної кар’єри. Учасники заходу вшанували   хвилиною мовчання пам'ять про видатного політика, громадського діяча  публіциста.
Саме Рух своїм власним прикладом навчив українців відстоювати свої права,став потужним чинником формування громадянського суспільства в країні. Рух за перебудову вважають явищем, яке дало нації крила, своєрідним моментом істини Про історію створення Руху розповів директор районного історико - краєзнавчого музею Олександр Міщенко. 
 
Учасники урочистостей також переглянули відеофільм «Народний Рух України»,створений аматорською студією «Колос» районного будинку культури. 
 
 
  Зацікавив присутніх виступ  члена Народного Руху України з 1989 року, заслуженого працівника культури України, заступника директора  Миргородського міського краєзнавчого музею Людмили Олександрівни  Розсохи. Затамувавши подих присутні слухали її розповідь, дізналися  як виходила, де друкувалася перша незалежна демократична газета Миргородщини «Майдан», редактором якої на той час і була Людмила Олександрівна.
 
 
 
 
 
З літературою, що є у фондах центральної районної бібліотеки,  на дану тематику присутніх познайомила провідний бібліотекар відділу обслуговування читачів Світлана Ісаєва.  Гучними оплесками вітали присутні пісню «Вольная воля» (сл.. Ю.Близнюка, муз. А.Святогорова), яка прозвучала у виконанні художнього керівника районного будинку культури Юлії Трошиної. 
 
 
 
 Ведучі свята  Людмила Ігольніцина та Зоя Єщенко  запевнили , що без цього могутнього революційного сплеску, підйому не було би другої хвилі революції, Майдану 2004 року, не було б Революції гідності 2013-2014 років, після якої Україна, нарешті, постає як сильна духом своїх людей європейська держава.  
 
Ніна Бер’якіна, директор Миргородської централізованої бібліотечної системи
Переглядів: 435 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz