ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 12:21

Головна » 2020 » Січень » 23 » Віддай їй своє серце, і вона віддасть тобі своє…
15:54
Віддай їй своє серце, і вона віддасть тобі своє…
 
 

 
Я не знаю жодної дитини, яка б не мріяла про свого власного собаку або кота, папугу, рибок або будь-яку тварину. Та мені здається, що найбіше мріють про собаку.
 
 
Вчені стверджують, що собак було одомашнено 13-15 тисяч років до нашої ери. Відтоді вони завжди поруч. Собаки живуть не лише для того, аби прикрасити чиєсь життя, а найчастіше – для охорони дому, для затишку в родини і для супроводу незрячих.
Та перш ніж придбати собі пса, варто добре подумати, чи буде змога забезпечити йому гідне, а не «собаче» життя.
Відомо, що собаки рятують людей з-під завалів та снігових лавин, виносять дітей за лічені хвилини перед землетрусом, зігрівають слабких, аби ті не замерзли в снігах. Рекордсменом серед них був пес Баррі. Його знали і любили жителі Італії, Франції, Швейцарії, адже Баррі врятував 40 чоловік. Сорок перший, котрого він знайшов під завалом, не подавав ознак життя. Собака розкопав його і, щоб зігріти своїм подихом, став облизувати обличчя. Потерпілий опритомнів, розплющив очі, але злякався собаки, витяг пістолет і вистрілив.
Історія ця схвилювала весь світ, і люди в Парижі поставили Баррі пам'ятник. У центрі пам'ятника напис: «Він врятував сорок чоловік і був убитий сорок першим».
Відомо понад 400 порід чистокровних собак, а дворових, напевно, ще більше.  Собаки розуміють до 250 слів і жестів, можуть рахувати до п’яти і навіть вирішувати найпростіші математичні завдання. Про них написано багато книг і знято чимало гарних фільмів. Та ще більше наших чотириногих друзів мають повне право стати героями фільмів.
Саме така собака Гера, що несе службу в Миргородському відділку поліції, завітала до Миргородської районної бібліотеки для дітей на зустріч з третьокласниками МСШ №5 (вихователь продовженого дня Інна Сусоля). Її наставник, кінолог Назар Зубрічев, розповів читачам про Геру, про те, чим вона займається, як виконує свою роботу, яка її улюблена іграшка. Продемонстрував, які команди знає його вихованка.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
А потім було найцікавіше. Кожний присутній мав змогу особисто погладити вівчарку, сфотографуватись з нею і навіть спробувати віддавати команди. 
 
 
 
 
Самій же Гері найбільше сподобався м'ячик, який їй подарували вдячні учасники зустрічі.
 
 
Та на цьому свято не закінчилось. Кожний намалював малюнок про службову вівчарку та її пригоди, склав оповідання і розповів усім присутнім.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Спеціалісти бібліотеки щиро вдячні Гері, її наставнику, кінологу кінологічного центру ГУНП в Полтавській області Назару Зубрічеву, інспектору відділу комунікації ГУНП в Полтавській області майору поліції Ларисі Петренко, психологу Миргородського ВП лейтенанту Анні Герасименко за допомогу в організації свята, позитивні емоції та щасливі посмішки дітей і дорослих.
 
 
          Зоя Єщенко, пров. бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 280 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz