ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:45

Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Відкриття туристичного маршруту у Кибинцях
14:16
Відкриття туристичного маршруту у Кибинцях
 
 
 
У Кибинцях відбулося відкриття туристичного маршруту «Кибинські Афіни: ». Це була екскурсія в дусі футуризму, тобто не така, до яких ми звикли, не традиційна. Екскурсія була аудіовізуальною. Розпочалося все з того, що кожному з учасників маршруту організатори дали навушники та допомогли налаштувати мобільні телефони на потрібну радіочастоту і потім почалося диво…
 
З навушників почулося квакання жаб, свист вітру, звуки природи. Коли вже вся група вирушила стежинами Михайля Семенка в динаміках почули виставу за мотивами повісті Гоголя «Як посварилися Іван Іванович з Іваном Никифоровичем». За однією з версій саме такі заголовки були в численних книгах Дмитра Трощинського, бібліотекою якого часто користувався Микола Гоголь, і які надихнули письменника на вибір саме такої назви для твору.
Першою зупинкою на маршруті став сільський двір, де дует «Селяночка» (Валентина Волочко, Надія Стуконоженко) нам розповіли про місцеві звичаї, заспівали обрядових пісень.
 
Від місцевих жителів учасники екскурсії дізналися що таке пшеничка, кукурудз, корба.
Наступною локацією стало місце де був будинок Михайля Семенка. На місці будинку встановлено ворота, символ входу у світ Семенка. Екскурсовод Аліна розповіла про життєвий шлях та творчість поета. Згадали також про Марію Проскурівну, теж письменницю, матір Михайля Семенка.
 
А далі завітали в гості до сучасного Кибинського поета Ніколаєнко Василя Петровича . Він прочитав свої вірші, які всі присутні слухали із великим захопленням. 
 
 
 
Останньою зупинкою маршруту був ставок Дмитра Трощинського. На березі розгорнулася справжня театралізована вистава за участю сільських аматорів народного мистецтва. 
 
 
 
 
Всі присутні із захватом стежили за головними героями. Завершився туристичний маршрут біля футуристичної альтанки, яку побудували на честь Михайля Семенка. Тож можна з впевненістю сказати, що від станції «Київ» до станції «Кибинці» прокладено культурно-освітнє метро, експрес-вагоном якого стане туристичний маршрут «Кибинські Афіни».
 
 
 
 Наталія Попович, методист центральної районної бібліотеки
Переглядів: 359 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz