ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 04:35

Головна » 2014 » Серпень » 18 » ВІДРОДЖЕНА СВЯТИНЯ - ЗНАМЕНО УКРАЇНИ
17:38
ВІДРОДЖЕНА СВЯТИНЯ - ЗНАМЕНО УКРАЇНИ

 

 
 
 
Український прапор – це єдність неба і землі, голубінь і золото пшеничних ланів, якими багата наша земля. Синьо-жовті барви мали князівські знамена, козацькі хоругви. Синьо-жовтий прапор піднятий у Києві в 1918 році, коли була проголошена Українська Народна Республіка, а в 1991 році він став державним прапором України.
 Державний прапор – це святиня народу, символ нашої боротьби за свободу і незалежність, символ, який об’єднує людей різного віку і професій, наповнює їх патріотичним почуттям обов’язку захищати свою Батьківщину до нього треба ставитися з повагою, оберігати від недругів. В усі часи, в усіх народів вважалося: той, хто зганьбив державний прапор, принизив увесь народ. Ми пишаємося, коли синьо-жовтий стяг піднімається на честь перемоги наших спортсменів чи якихось урочистих подій, впізнаємо його серед прапорів інших держав.
23 серпня 2004 року на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України Указом Президента України було установлено відзначати щорічно, 23 серпня, День Державного прапора України.
З метою поглиблення знань та інтересів наших читачів до державних символів України, до вивчення історії та культури українського народу, формуванні в них національного патріотизму, громадянської самосвідомості, в центральній районній бібліотеці було проведено історико - патріотичну годину «Україно! Мій духмяний дивоцвіте, голубінь над чистим золотом колосся», та інформаційно-пізнавальну годину «Золотими нитками сонце прошиває небесну блакить». Відвідувачі бібліотеки  прослухали розповідь про історію Державного Прапора Ук­­раїни, дізнались, що він був затверджений у 1992 році. Його кольори символізують чисте, безхмарне небо (синій колір) та широкі поля зрілої пшениці (жовтий колір).
Український національний прапор має здатність кликати не тільки на урочисті мітинги і свята, а й на боротьбу за свободу і честь нації. Це наш історичний дух, наша совість та символ нашої незламності. Це вічно жива пам’ять , вічна мрія нашого народу. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної Української держави. Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів
Тож, нехай сьогоднішнє свято послужить зціленню і відродженню наших душ. Любіть свій народ, свою землю, свою Україну, яка є найкращою в світі, пишайтесь її символами! І нехай блакитно-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради світлого майбутнього нашої  Батьківщини.
 Миру, щастя та благополуччя вам і вашим близьким!
  Два кольори у ньому поєднались –
  Жовтавість поля і небес блакить,
  Що у піснях народом величались,
  Труд хліборобів мирний майорить.
  Нехай над нами буде чисте небо,
  Ласкаве сонце, а внизу земля
  Квітуча, мирна, іншої не треба,
  Нехай колосяться її поля.
 
 Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки
Переглядів: 498 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz