ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 19:42

Головна » 2016 » Квітень » 1 » Виховувати патріотів України
11:16
Виховувати патріотів України
 
                  
 
Сьогодні, як ніколи раніше, у зв’язку з російською агресією проти України особливо гостро постала  проблема виховання патріотично налаштованих, національно-свідомих та сильних духом людей, здатних виявляти національну гідність, готових самовіддано захищати і розбудовувати свою державу, як суверенну, демократичну, правову і соціальну. Не стоять осторонь цієї важливої справи і бібліотеки.
Саме тому чергове районне навчання бібліотечних працівників, яке пройшло у формі творчої лабораторії-практикуму, було присвячене темі «Роль публічної бібліотеки у формуванні активної життєвої позиції і патріотичному вихованні користувачів».
            Відкрила заняття і наголосила на важливості цього напрямку роботи бібліотеки директор Миргородської централізованої бібліотечної системи Бер’якіна Ніна Олександрівна.
 
 
 
 
 А начальник відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації Халдай Наталія Василівна у своєму виступі загострила увагу присутніх на значенні і ролі бібліотеки у патріотичному вихованні населення.
 
            Останнім часом книгозбірні району отримують обмежену кількість друкованої інформації, тому корисною для бібліотекарів була бесіда про книги «З думою про Україну», яку провела бібліотекар районної бібліотеки для дітей Савчук Алла Сергіївна. 
  
 
 Зацікавили присутніх на заході також видання, з якими ознайомила присутніх у ході бібліофрешу «Зростайте патріотами» бібліограф І категорії центральної районної бібліотеки Каймакова Маргарита Георгіївна.
 
Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» провідний бібліотекар ЦРБ Ольга Солоха підготувала поради бібліотекарю про списання застарілої та зношеної літератури з фондів бібліотек системи.
 
 
 
            У народі говорять, що краще раз побачити, ніж сім раз почути. Можливості Інтернету і сучасне мультимедійне обладнання дозволили учасникам семінару ознайомитися з досвідом різних бібліотек України по патріотичному вихованню. Сподобалася бібліотекарям і вдала презентація на тему «Герой нашого часу», яку підготувала провідний бібліотекар Полив’янської сільської бібліотеки Янчик Любов Дмитрівна.
 
 
 
 
            Бібліотекарями централізованої бібліотечної системи проведена цікава і змістовна робота по популяризації історії України, бойових та трудових традицій краю. Все це знайшло відображення у черговому дайджесті з досвіду роботи публічних бібліотек району, огляд його зробила провідний методист ЦРБ Оврах Валентина Борисівна. А у своїй консультації вона ознайомила бібліотекарів з інноваційними формами і напрямками роботи бібліотек по вихованню у користувачів національної свідомості і високої моральності.
            Цікаво пройшло кероване обговорення на тему «Проблеми патріотичного виховання та шляхи їх розв’язання». Великий інтерес у присутніх викликав виступ завідуючої Кибинської сільської бібліотеки про її участь у проекті «Метро до Кибинців».
 
 
 
 Зацікавила бібліотекарів також розповідь завідуючої В.Сорочинської сільської бібліотеки про багаторічну і плідну співпрацю з місцевим краєзнавцем Гмирею Юрієм Віталійовичем.
 
 
 Нещодавно побувала на курсах підвищення кваліфікації у м. Гадячі бібліотекар Шахворостівської сільської бібліотеки Шовкопляс Наталія Іванівна. Вона не лише поділилася власним досвідом патріотичного виховання користувачів, а й розповіла про нові ефективні форми  роботи у цьому напрямку.
 
 Бібліотекарям було рекомендовано запровадити годину мужності і відваги «Безсмертним подвигом своїм вони прославили Вітчизну».
            А ще їм було запропоновано для використання у патріотичному вихованні користувачів цілий ряд методично-бібліографічних матеріалів, підготовлених працівниками центральної районної бібліотеки і районної бібліотеки для дітей.  
 
                       Валентина Оврах, провідний методист центральної районної бібліотеки
Переглядів: 470 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz