ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 04:11

Головна » 2020 » Липень » 3 » Віночки завивайте, на Купала поспішайте!!!
13:04
Віночки завивайте, на Купала поспішайте!!!
 
Друзі, зовсім скоро прийде знаменита Купальська ніч… 
Це свято вважається, напевно, самим таємничим і магічним. В народі говорять, що у цю таємничу ніч не можна спати, адже ходить щастя по землі. Дерева переходять із місця на місце, розмовляють між собою тварини і трави, річки на мить перетворюються на срібло, а заховані скарби світяться. А ще пробуджуються природні сили, які населяють ліси, поля, озера й річки.  Відьми і перевертні, домовики, лісовики, мавки аж до 2 серпня (Іллі) залишають свої підземелля і водойми, збираються на шабаш, а потім розлітаються по світу пакостити людям. Знаючи це господарі намагалися захистити свій дім і худобу: навколо хати попід стріху, а також у стайнях розкладали кропиву, гілочки осини, та листя лопуха. А ще в цей час збирали цілющі трави, вони як раз набиралися сили. Полин, звіробій, кропиву кріпили у себе на поясі і не знімали до кінця купальських свят. Дівчата збирали терлич – траву, щоб зробити приворот для хлопців. А ближче до опівночі найвідважніші йшли шукати  улюблене зілля нечисті – цвіт папороті.
В Миргородській центральній районній бібліотеці  до цього свята приготували купальський водограй «Віночки завивайте, на Купала поспішайте!!!» 
 
 
 
Наших відвідувачів познайомили з святковими традиціями.
 
 
 
 Щоб ще більше відчути атмосферу цього дивовижного свята. наші гості з великою цікавістю прослухали уривок з повісті Н. Гоголя «Вечір проти Івана Купала».
 
 
 
Друзі, ми запрошуємо Вас познайомиться з книжковою виставкою, почитати класиків та поглинути в світ магії!  А в Купальську ніч бажаємо знайти  цвіт папороті!!!
Хай Вам щастить!!!
 
Маргарита Каймакова, провідний бібліограф ЦРБ.
Переглядів: 160 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz