ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 17:07

Головна » 2016 » Березень » 18 » «Вода – джерело людського життя»
15:56
«Вода – джерело людського життя»
 
22 березня —  Всесвітній день водних ресурсів. Цей міжнародний захід входить у стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону і розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року. Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів — закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньо національному рівні, об'єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов'язаних із необхідністю захисту водойм. 
Святкування Всесвітнього дня водних ресурсів не обходиться без тематичних акцій, які традиційно збирають тисячі людей по всьому світу. Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі.
У розвинених країнах до 30% запасів прісної води через нераціональне користування людиною втрачаються, а в деяких великих містах втрати можуть сягати 70%. У червні 1999 р. у Лондоні на ІІІ Конференції міністри екології та охорони здоров’я 35 європейських країн, у тому числі й України, підписали Протокол з проблем води та здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій. 
До Всесвітнього дня водних ресурсів в центральній районній  бібліотеці проведено  екологічну бесіду «Закрути міцніше кран – щоб не витік океан». Бвблвотграф І категорії Маргарита Каймакова розповіла про цінність води, про важливість її збереження, про дуже цікавий і єдиний в Україні Музей Води, про інформаційну матрицю води, А провідний бібліотекар Людмила Ігольніцина провела для присутніх екологічну подорож по найбільших річках світу «Великі, могутні, живі...» під час подорожі читачі переглянули відеоролик «Водні ресурси України».
 

В читальному залі центральної районної бібліотеки присутні мали змогу познайомитись з відкритим переглядом літератури  « Жива вода дає життя всьому живому в світі. Якщо живе жива вода, тоді земля у цвіті», який підготувала провідний бібліотекар читальної зали Юлія Кондратенко. Експозиція містить літературу, яка розкриває класифікацію водних ресурсів, характеристику їхніх запасів і розподіл, розглянуто питання їх раціонального використання та охорони. Значна увага приділяється значенню води в житті людини.

Довгий шлях проходить вода, щоб очищеною потрапити у наш дім. Тож слід задуматись та економно її витрачати.
             Берегти - означає ще й вміло зберігати. Необхідно очищати джерела, ставки й озера від заростей і сміття і, звичайно, треба берегти ліси. Бо саме вони притягують до себе воду, зберігають її. Адже все в природі пов'язане між собою.
 
Тетяна Мостова,  завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 960 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz