ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 18:06

Головна » 2017 » Лютий » 27 » Вогонь її пісень не згасять літ
17:41
Вогонь її пісень не згасять літ
 
У житті більшості з нас бувають хвилини, коли здається, що світ ніби рушиться і не знаєш як бути. Не бачите поруч людини, яка підкаже вихід, підтримає. У такій ситуації раджу звернутися за порадою до творів видатної української письменниці Лесі Українки. Вона вам скаже: «Сором хилитися, долі коритися» чи «Геть думи сумні». Її вогнисте слово – зброя закликає не впадати у безнадію, творити свій шлях серед будь-яких незгод. Коли читаєш її поезію, так і вчувається «Будьте мужніми» Леся Українка стверджує: людина з сильним духом спроможна витримати будь-яке випробування. І свій героїчний бунт проти тяжких обставин поетеса висловила у рядках віршів : «Хто вам сказав, що я слабка… що я корюся долі? Хіба тремтить моя рука чи пісня й думка кволі?» Як вибух протесту тілесним мукам, спричиненим хворобою, трагічному коханню сприймаються слова: «Я буду крізь сльози сміятись, серед лиха співати пісні. Без надії таки сподіватись «Буду жити – геть думи сумні.».
Звідки така сила духу, така залізна воля? Від предків роду свого успадкувала вона одержимість, вміння ставити суспільні інтереси вище власних і працювати на благо народу, доброту і милосердя. А мені запали в душу такі її рядки» Як я умру, на світі запалає покинутий вогонь моїх пісень…» Дійсно пророчі слова! Вогонь її пісень не гасне, а палає і запалює на добрі справи і ім’я України.
Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам Попівської сільської бібліотеки – філіалу допоможе книжкова виставка «… Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає» На полицях виставки, на сторінках книжок - образи людей з красивим і щедрим серцем та героїчною і печальною долею, окрилених героїв, в яких пломеніє вогонь, дарований людині Прометеєм. Максим Рильський у своєму «Слові про Лесю Українку» назвав її нащадком Прометея. Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.
Запрошую всіх бажаючих до бібліотеки, познайомитись з творчостю великої Українки!
 
Любов Демидко, завідувачка Попівською сільською бібліотекою
Переглядів: 335 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz