ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 12:01

Головна » 2017 » Березень » 2 » З днем народження, «ПОДРУГА»!
17:36
З днем народження, «ПОДРУГА»!
 
 
В житті усім потрібна дружба:
І для розваг, і для журби, й для служби.
Із другом легше в світі жити,
         Але й дружити треба вміти.
 
Бібліотека – це не тільки сховище книг, це місце панування культури, де діє живий її носій – бібліотекар, покликаний спілкуватися не стільки з паперами, звітами, скільки з живими людьми, читачами. Тому,  в Попівській сільській бібліотеці – філіалі  так цінують  спілкування зі справжніми друзями, що вирішили створити  клуб за інтересами для спілкування та проведення  обрядових, народних, сімейних, професійних свят.  Активісти бібліотеки довго сперечалися , мріяли, радилися як назвати своє об’єднання. І ось всі члени клубу прийшли до спільної думки та назвали своє об’єднання «Подруга».  Бо дружба - це щось безцінне. Дружба - це коли в твоєму житті є людина, яка тобі дуже дорога . У Біблії поняття дружби передається грецьким іменником "філіа» і дієсловом "філе" який перекладається як "дорожити" (кимось). Це слово має на увазі "теплоту, близькість і прихильність". Кожен твій друг - шматочок ... Деякі на краю, інші ближче до центру, але кожен додає в нас шматочок себе, дехто приходить і залишає тебе, щоб чомусь навчити, а дехто залишається підтримкою назавжди,  і кожен із них-неймовірно важливий та потрібний. А ще тому -  «Подруга», що немає для дівчини, жінки нічого дорожчого, як хороша , задушевна ,  розумна і добра подруга. Подруга, котра не буде лицемірити, не дасть поганої ради. Подруга тоді, коли між ними є дружба, злагода, взаємна повага і довіра. Саме такою «подругою» і хотіли бачити свій клуб ті , хто брав участь у її створенні, тому і  об’єдналися у Попівці  українські жінки різного покоління, яких пов’язує між собою почуття дружби. Членами «Подруги» стало 11 активних користувачів бібліотеки. Вони планують проводити щомісячно засідання в теплій і дружній атмосфері . Інтереси у всіх різні: хто пише вірші, хтось співає, хтось смачно готує. Але  об’єднує їх почуття дружби, тому і стала для них бібліотека центром, де вони можуть зібратися та поділитися тим, що їх хвилює, обговорити різні життєві ситуації, поділитися враженням від прочитаної книжки чи статті та , навіть, переглянути сімейний альбом.  А перше засідання «Подруги» відбулося на Масляну. 
 
 
 
Саме Масляна – це смачне і неймовірно сите свято, яке триває цілий тиждень, спонукало   членів клубу прийти на відкриття зі смачними варениками,  які кожна господарка готує по - різному, зі своїм секретиком, зі своєю родзинкою. А ще вареники часто згадуються в українському фольклорі.  Українці вважали, що вареники мають магічне значення.   Вареники приготувала і сама старша «подружка» Галина Подоляка, смачними були вареники і в Катерини Подоляки,  поділились своїми рецептами і наймолодші «Подруги»  Оля Зінченко та Женя Недождій.
 
 А бібліотекар прочитала вірш попівчанки Наталії Филончик «Подруга». Члени об’єднання прийшли до висновку, що треба вірити в дружбу, берегти це почуття. Бо дружба, як і любов, може зникнути в одну мить, вона не терпить обману, зради у довірі. До цього варто прагнути, допоки носиш ім’я людини, а наша «ПОДРУГА» нехай буде крилами душі нашої!
В добру  путь «ПОДРУГА»!
 
Любов Демидко, завідувачка Попівською сільською бібліотекою – філіалом.
Переглядів: 389 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz