ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 05:04

Головна » 2014 » Травень » 5 » За єдину Україну
10:27
За єдину Україну

 

 
 
          
 
            Всі ми знаємо, які тяжкі випробування випали сьогодні на долю нашої України.  Ворожі сили докладають всіх зусиль, щоб розірвати нашу Батьківщину на багато «удільних князівств», а роз’єднаних нас легко і перемогти. Все це дуже хвилює, як всіх жителів нашої країни, так і нашого району,  і спонукало остапівських культпрацівників до підготовки літературно-музичного вечора «За єдину Україну». А проведений він був для жителів Попівки у сільському будинку культури.                              
Відкрив його «Український народний танок з рушниками» у виконанні учасників Остапівського танцювального колективу «Едельвейс». Згодом зі вступним словом до  учасників вечора звернулася бібліотекар Остапівської сільської бібліотеки Валентина Окружко. Вона зауважила, що кожен, хто проживає у нашій країні,  має свою власну думку на події, які відбуваються нині, проте всіх нас має об’єднувати любов до своєї Батьківщини, бажання жити у єдиній, незалежній і вільній Україні.
Боже, поглянь на нас.
                                   Бачиш недобрий час:
                                   Ворон калину б’є,
                                   Наче криваву долю.
                                   Боже, якщо ти є,
                                   Серце візьми моє,
                                   Але дай Україні волю.
            Ці поетичні рядки, які прозвучали на заході, якнайкраще передали його зміст та мету.
            Цього вечора «незлим тихим словом» було згадано великого поборника за єдність нашої країни, генія української літератури Тараса Шевченка, 200-річчя від дня народження якого відзначаємо ми цього року. Адже він не лише мріяв про єдність і незалежність України, а і все своє коротке життя поклав на вівтар служіння їй. З великим інтересом прослухали учасники заходу огляд творчості поета, який провела Валентина Окружко.
Україна… Край віками гноблений, кров’ю невинних залитий. Учасники вечора вшанували пам’ять невтомних борців за унітарність та незалежність нашої країни: Миколу Куліша, Остапа Вишню, Василя Барку, Євгена Маланюка, Юрія Яновського. Незважаючи на пережиті тяжкі випробування, у їх полум’яних серцях завжди жила Україна. Співзвучним темі вечора був вірш Віктора Баранова «До українців», який прозвучав у ході заходу.
У найтяжчі часи дух нашого народу завжди допомагала підтримати пісня. Гучними оплесками відзначили учасники вечора українські народні пісні, які прозвучали у виконанні жіночого вокального ансамблю «Горлиця»: «Копав криниченьку», «А коваль на току», «Кум до куми», «А в селі». Всім присутнім на заході сподобалися  також  пісні «Утоптала стежечку», «Україна вишиванка» та «Рідний край» у виконанні солістки Дудник Оксани.
            Як організатори заходу, так і його учасники, були єдиними у тому, що попри великі труднощі та проблеми ми маємо шанувати рідну землю, не дати розірвати її, не дозволити нікому вирвати з нашого серця нашу духовність. Вони висловили впевненість, що лише коли ми разом, ми – сильні і мужні. Ми – патріоти, і ніколи і нікому не віддамо нашу єдину, незалежну Україну. На завершення вечора прозвучала патріотична пісня «Ти – моя Україна» у виконанні Олексія Мірніченка.
 
Валентина Окружко, бібліотекар Остапівської сільської бібліотеки
Переглядів: 499 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz