ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 18:42

Головна » 2016 » Травень » 16 » За все, що маю, дякую тобі!
15:26
За все, що маю, дякую тобі!
 
У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99. В 2016 році День матері в Україні відбувся  8 травня.
Отож, людно було цього дня у Попівському сільському будинку культури, де зібралася громада села на свято матері «Найсвятіше в світі слово – мати». Ведучі свята  - Н:аталія Сухомлин (вона ж і режисер – постановник) та сільський бібліотекар Любов Демидко розповіли історію виникнення свята, цікаві легенди про походження свята , а кожний присутній на заході вибирав собі квітку, ті у кого матері живі -  приколювали до одягу рожеву квітку, а в кого відійшли у вічність – білу...
 
Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що. А які чудові пісні , «До мами пригорнуся», «Тільки мама одна», лунали  того дня для матусь у виконанні дитячого вокального ансамблю «Веселі дзвіночки». А який чудовий вірш про рідну матінку , під тихе звучання «Аве Марії», прозвучав у виконанні Олександри Супрун. Бурхливими оплесками глядачі зустрічали ученицю 2 класу Попівської ЗОШ Марину Зінченко, яка виконала пісню «Все для мами».   На святі вшанували матерів, матерів, на плечі яких ліг тяжкий тягар ІІ світової війни, матерів - воїнів – інтернаціоналістів, матерів – воїнів АТО, матерів – учасників Чорнобильської трагедії, не залишили поза увагою і багатодітних матерів, а таких на свято прибуло 15 матерів – героїнь. До них із словами шани і вдячності звернувся Попівський сільський голова Василь Іванович Ошека та приватний підприємець Іван Володимирович Колодько.  Тут же кожній матері були вручені , разом зі словами вітань , і букети чарівних весняних квітів. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.  Саме для них звучали пісні про матір у виконанні чоловічого тріо у складі: Олексія Мірніченка, Олексія Балашова, Сергія Демидка. 
 
  А коли на сцену запросили матерів , сини яких виконують свій священний обов’язок, захищаючи нашу землю сьогодні на Сході країни, зал аплодував їм стоячи зі сльозами на очах, для них у виконанні Тамари Рябчун звучала акапельно пісня «Куди ж це ви , мамо».  А молодих матусь вітав жіночий вокальний ансамблю Попівської громади «Лілея» та жіночий вокальний ансамбль Остапівського будинку культури «Горлиця»  (художній керівник Олексій Мірніченко). Чудовою окрасою свята матері став дитячий танцювальний  колектив «Струмок» (керівник , директор Попівського СБК Ольга Вовк)  В цей день, від усієї душі, вітали дорогих мам з їх святом дует у складі: Валентини Северин та Оксани Дудник. Звукооператор свята Павло Демидко.
Свято відбулося завдяки допомозі спонсорів , місцевих підприємців Івана Колодька, Олександра Ярошенка, Миколи Віташа, Івана Демидка. Велику допомогу в організаційних питаннях проведення свята надавав директор Попівської ЗОШ Евген Зубковський. Завдяки їх ентузіазму , підтримці, свято матері в Попівській громаді пройшло на високому рівні. На закінчення свята сільський голова побажав кожній матері:
«Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість».
 
 
Любов Демидко,  завідувачка Попівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 412 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz