ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 13:31

Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Захисник Вітчизни
13:22
Захисник Вітчизни


 

           
                                   Прийшла в нашу хату тривожна година.
                                   Хай кожен збагне собі в безлічі справ:
                                   Все треба зробить, щоб жила Україна,
                                   Щоб ворог підступний її не здолав.
 
            У цю тривожну годину не стоять осторонь і наші земляки, які стали на захист своєї Батьківщини. І своїх героїв ми маємо знати. У сільській бібліотеці оформлена тематична поличка «Воїни АТО – наші земляки», на якій користувачі мають можливість ознайомитися з інформацією про наших краян, героїв війни на сході нашої країни.
Серед мужніх захисників України у зоні АТО і житель села Онацьке Рожко Олександр Анатолійович. Він народився 24 лютого 1987 року. У 1994 році пішов до першого класу Верхньобудаківської восьмирічної школи, яку закінчив 2002 року. Опісля продовжив навчання в Остапівській середній школі. Його класний керівник Лідія Миколаївна Савченко пригадує, що в школі Сашко був веселим і товариським хлопцем, трудолюбивим і ввічливим. По закінченню школи він вступив до Миргородського ПТУ №44. А далі була строкова служба у військах МВС, яка проходила у м. Ялта.
По її закінченню Сашко повернувся до рідного села, де працював механізатором. 3 квітня 2014 року він був мобілізований і направлений у зону АТО. Служити йому довелося у м. Щастя Луганської області. Ось що він пригадав про пережите: «Ми несли службу на блок-посту, основним завданням якого була перевірка документів переміщених осіб, автомобілів і вмісту їх багажу, вантажівок. Доводилося бачити, як із зони АТО вивозили поранених військових. Особливо боляче було бачити молодих хлопців, яких скалічила війна,  адже вони вже ніколи не повернуться до звичного життя.
Хочеться сказати щире спасибі волонтерам. Ці люди з добрим серцем і щирою душею не за наказом зверху, а за велінням совісті свідомо їдуть під обстріли, доправляючи у гарячі точки воїнам одяг, продукти харчування, предмети повсякденного вжитку. Дивлячись на цих мужніх людей, віриш, що ніхто і ніколи не зможе здолати наш народ».
Прослуживши рік в зоні АТО, Сашко демобілізувався і повернувся додому. Нині він працює трактористом, примножуючи своєю працею міць і добробут України.
 
 
 
Ганна Гузь, бібліотекар Верхньобудаківської сільської бібліотеки
Переглядів: 347 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz