ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 19:51

Головна » 2014 » Травень » 30 » ЗБЕРЕГТИ ДИВОСВІТ ЗЕМЛІ
14:42
ЗБЕРЕГТИ ДИВОСВІТ ЗЕМЛІ

 

 


 

 

До  Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

 

 

Найбільше диво на Землі - диво природи! Це і сосни, що шумлять у вишині, і лісова тиша під акомпанемент пташиного співу, і прохолода прозорої річки, і польові квіти, що привітно зустрічають нас. Це і ранкове сонце, яке встає з-за лісу над полями. Природа - першооснова нашого буття. Безсмертність людини - в безсмертності природи. Водночас природа - це і скарбниця нашої духовності. Саме духовність має стати світоглядним принципом у прийдешньому тисячолітті. Можна виписати найкращі закони та кодекси про охорону природи, але головна охоронна грамота має бути в наших серцях, почуттях, громадянській позиції.
5 червня, по всій планеті тривожно перегукуються дзвони, закликаючи усіх до милосердя, чуйності, доброти. Дзвони нашої душі, нашої честі і совісті. Бо день цей особливий - Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля.
Екологічна драма, що розгортається на наших очах, збільшує площі пустель, зменшує кількість питної води, збільшує кількість відходів, зменшує кількість родючих грунтів. Одна американська газета писала, що третя світова війна уже розпочалася, вона ведеться проти природи. Ситуація така серйозна, що потрібні нові ідеї, зусилля і колосальні матеріальні витрати, щоб зупинити катастрофу. Наша бібліотека також не залишається байдужою до популяризації цієї теми.
 З нагоди Всесвітнього дня навколишнього середовища в центральній районній  бібліотеці провели годину запитань і відповідей «Екологія краю: на перехресті думок», метою якого є  поглиблення екологічних знань , виховання любові до рідної природи.  Також бібліотекарі відділу обслуговування підготували для своїх користувачів книжковий еко - вернісаж «Любіть тваринку і травинку і сонце завтрашнього дня»,
 переглядаючи її кожен зможе зануритися у захоплюючий, дивовижний , та загадковий світ природи, провели екологічну гру «Жива природа - жива душа».  З вересня 2006 року при відділі обслуговування читачів працює клуб за інтересами «Природолюб – краєзнавець», членами клубу підготовлено цікавий матеріал «Заповідними стежками рідного краю», де розповідається про пам’ятки природи Миргородщини.
22 травня відзначався заснований Організацією Об’єднаних Націй Міжнародний день біологічного різноманіття. Він був проголошений у 2000 році на 55 сесії ООН з метою підвищення поінформованості людства стосовно питань збереження біорізноманіття на честь прийняття 22 травня 1992 року тексту Конвенції про біорізноманіття.
До Міжнародного дня біорізноманіття на абоненементі для дорослих читачів підготовлена книжкова викладка «Біорізноманіття: проблеми розуміння та застосування».   Запрошуємо користувачів бібліотеки ознайомитись з матеріалами, представленими на виставці.
 
 Працівники бібліотеки свідомі того, що виховувати творців і захисників природи сьогодні важливо, та в нашу технократичну епоху це дуже непросто робити. Але ми повинні знаходити найменшу можливість захистити повите красою довкілля, адже в житті все починається з малого. Збережена маленька річка наповнить водою велику ріку чи озеро. Збережене маленьке деревце стане могутнім крислатим деревом і подарує приємну прохолоду в спеку. Одне маленьке, не байдуже до краси природи серце запалить любов’ю до неї тисячі інших сердець. Здивуйтеся красою - і в серці розквітне краса. Так має бути. Бо оберігати і відтворювати красу - це чи не найбільше призначення людини.
             «Не порушимо гармонії світу. Таємничі ліси і просторі заквітчані луки, квіти і трави - то вбрання нашої рідної Землі, нашої планети, на якій линемо у Всесвіті, то обличчя нашої людської гідності». З цими словами письменника Л. Михайловського важко не погодитись. Бо на цій планеті є і наша батьківщина, без якої нам важко жити і яка дарує нам красу і любов, яка робить нас щасливими.
 

Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки

Переглядів: 727 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz