ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 20:04

Головна » 2014 » Травень » 6 » "Живуть Тарасе любий, поміж нас І голос твій, і пензель твій, і слово..."
12:24
"Живуть Тарасе любий, поміж нас І голос твій, і пензель твій, і слово..."

 

 


 

 
            Багаторічна практика моєї роботи у Остапівській сільській бібліотеці переконливо свідчить про те, що незважаючи на 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, інтерес до його творчості не лише не згасає, а зростає з кожним роком серед користувачів різних вікових категорій.
            Протягом 2014 року, який проголошений Роком Тараса Шевченка в Україні, бібліотекою заплановано провести ряд заходів,  спрямованих на розкриття не лише творчого доробку Кобзаря, а і самої особистості поета.
            Жваво пройшла проведена для учнів 4-9 класів вікторина  «Знавці творів Т.Шевченка». В ході неї діти показали гарні знання і розуміння творчості Великого Кобзаря.  Бібліотекарем були визначені найбільш активні її учасники: учні 7 класу Виноградова Вікторія, Сахно Олександр, Толошний Іван  та учень 6 класу Кіпрач Максим.
            Масову роботу серед населення бібліотека завжди проводить спільно з сільським будинком культури, який очолює Федоренко Вікторія. Зокрема, завдяки такій успішній співпраці, як справжнє Шевченківське свято,  пройшов літературно- музичний вечір «На струнах Кобзаревої душі». А проведений він був у будинку культури для жителів села Остапівка. Велику увагу приділили організатори заходу оформленню приміщення, у якому відбувався захід.  У фойє будинку культури привертав увагу портрет Т.Шевченка, прикрашений українським вишитим рушником, кетяги калини та  безсмертна книга поета «Кобзар».

 

            Вступне слово сільський бібліотекар Валентина Окружко розпочала словами І.Франка, які найбільш влучно розкривають всю велич поета: «Він був сином мужика і став володарем у царстві Духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим…».
            Свідченням багатогранного літературного таланту Великого Кобзаря стали його вірші: «Заповіт», «І золотої, і дорогої», «І виріс я на чужині», «Мені однаково..», «У нашім раї на землі», які прозвучали на вечорі у виконанні читців: Кіпрач Оксани, Федоренко Віти, Квач Ліни, Федоренко Юлії та Хейло Катерини.
            Завдяки милозвучності творів Тараса Шевченка, чимало їх покладено українськими композиторами на музику. Деякі пісні на вірші поета «Думи мої, думи мої…», «Стоїть гора високая», «Реве та стогне Дніпр широкий» прозвучали у ході вечора у виконанні учасників жіночого вокального ансамблю «Горлиця» сільського будинку культури.
            На завершення ж заходу пролунали такі пророчі поетичні рядки:
                                   Між берегами вічності клекоче час,
                                   Рокоче дня нового світла повінь.
                                   Живуть, Тарасе любий, поміж нас
                                   І голос твій, і пензель твій, і слово.
 
 
Валентина Окружко, бібліотекар Остапівської сільської бібліотеки
Переглядів: 481 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz