ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 15:00

Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Зорепадом летять роки
11:00
Зорепадом летять роки
 
 
           
            Осінь життя. В похилому віці прийнято підводити підсумки прожитому. Але життя не закінчилося, кожен день приносить все нові і нові враження. Похилі люди – це теж мешканці планети земля, це повноправні громадяни своєї країни. Наше старше покоління – золотий фонд, скарбниця досвіду та знань, і можливо той скарб, що шукає і може знайти Україна, щоб стати заможною і щасливою.
             В останній час завдання гуманізації бібліотечного обслуговування стало надзвичайно важливим. Особливо, коли мова заходить про користування бібліотекою читачів особливої категорії – інвалідів та людей похилого віку.  Милосердя й увагу до похилих людей необхідно виявляти не тільки під час проведення певних заходів, а й щодня. І хоча діють у нас спеціальні служби, в обов’язки яких входить турбота про літніх людей, тепле слово і піклування оточуючих ніколи не будуть зайві. Бібліотека повинна привернути загальну увагу до потреб та проблем старших людей.  Милосердя – це один із головних проявів моральності. Бібліотекарям необхідно просто звернути увагу до людей цієї категорії. Головне завдання бібліотеки – книги, які ми повинні використовувати в роботі з читачами будь якого віку.
Для читачів похилого віку завжди відкриті двері нашої Біликівської бібліотеки, де бібліотекар готовий до спілкування.  Обслуговування соціально незахищених груп населення, інвалідів та людей похилого віку є пріоритетним напрямком діяльності нашої  бібліотеки. Бібліотекар постійно залучає ці верстви населення до книги, зважаючи на їх стан здоров’я.  Адже книга має унікальну здібність – вона лікує людські душі.  Тому в такій теплій щирій відвертій атмосфері у Біликівській сільській бібліотеці відбувся захід «Зорепадом летять роки»,  де відвідувачі змогли ознайомитися звідкритим переглядом  літератури «Уклін,  тобі , осіннє покоління».
У нашій державі люди похилого віку потребують і моральної і матеріальної підтримки. Вони наші батьки й матері, дідусі й бабусі – заслуговують на те, щоб про них дбали щодня, а не лише в день людей похилого віку.
                              Життя хай ваше буде світлим,
                              А серце щирим і привітним.
                              Здоров’я ж – більше ніж граніт –
                              На цілу сотню й більше літ.
                              Хай буде все у вас в порядку,
                              Добра вам, щастя і достатку.
 
Наталія Ганженко, бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу.
Переглядів: 405 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz