ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 09:32

Головна » 2016 » Травень » 5 » ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! ЦІКАВА КНИГА !
16:31
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! ЦІКАВА КНИГА !
 
      
 
  Люко Дашвар українська письменниця, сценарист  та журналіст.
Свій псевдонім письменниця придумала, зібравши літери імен дорогих їй людей.   Народилася в Херсоні. Почала з написання сценаріїв для кіно: «Луна - Одесса» і «Время — это все». Лауреат літературної премії Коронація слова: у 2007 році роман «Село не люди» здобув ІІ премію та премію «Дебюту року» від книжкового порталу «Друг Читача», у 2008 за «Молоко з кров'ю» (або «Примха») стала дипломантом конкурсу, а 2009-го її роман «Рай. Центр» отримав диплом «Вибір видавців».Загальний наклад книжок письменниці складає вже понад 300 тисяч примірників.
2010 року конкурс «Коронація слова» надав письменниці офіційний статус «Золотого автора» — автора, чиї твори продані накладом понад 100 тисяч примірників.
 Романи Люко Дашвар незмінно мають успіх у читача. Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу на гострі, болючі, неоднозначні питання, які порушує письменниця…
Нещодавно ми отримали цікаву книгу цієї прекрасної сучасної української письменниці  і сьогодні хочемо поділитися з вами оглядом останньої книги Люко Дашвар «Покров», 2015.
Церодинна сага семи поколінь, події якої охоплюють часи козацтва та революції гідності в Україні.   Це вражаюче і широкомасштабне опис-полотно починаючи від пристрасного позашлюбного кохання козака Яреми Дороша в середині 19 століття до вчительки музики Перпетуї і аж до кохання молодої киянки Мар’яни Озерової під час подій Майдану. А між цими більш ніж півтора століттями ще багато-багато різних захопливих описів різних щасливих і нещасливих історій кохання…  
Така ця книга: насичена подіями, історіями, героями і великими почуттями.
Карколомно закручений сюжет, яскраві образи, цікаві долі, сімейні непорозуміння, складні історичні події і такі вражаючі, болючі для всіх нас сторінки Майдану... Кожен знайде в цій книзі для себе щось цікаве, щось своє, близьке і, навіть, корисне. Це книга для всіх вікових категорій, а також на всі читацькі смаки:  для любителів книг про кохання, для читачів історичних романів, гостросюжетних і сучасних містичних жанрів.
Та що ж їх пов’язує між собою в одній книзі? Все просто і складно водночас… Сім колін свого роду повинні бути згадані перед смертю Яремою Дорошем, який  був проклятий законною дружиною за зраду, щоб він мав змогу призвати їх  до захисту всіх своїх нащадків до сьомого наступного покоління. Всіх згадав козак і встали душі предків на захист нащадків ще не народжених, щоб зберегти їм красну долю. В той же час  наша сучасниця в пошуках золотого спадку повинна знайти весь наступний рід Дорошів, хоч не підозрює, кому він насправді належить. Сім поколінь свого роду допоможуть їй зберегти себе і своє дитя. Від того й книга назву має «Покров» (по крові) – «…рідна кров – покров, захист!».
Родинні прокляття страшні, так вважали наші пращури, відмовлятись від роду не можна, не знати свій рід –  страшний гріх, адже це вважалось самозреченням всіх своїх покровителів і охоронців. Ця мудрість була напрацьована в нашому народі  попередніми тисячоліттями.
Пам’ять роду в українців завжди пильно зберігалась. Нажаль, вона була перервана в радянські часи. Чи не час нам її повернути?
Переконана, що всі, хто прочитав цю книгу, намагатимуться згадати всіх своїх предків і обов’язково розкажуть про них своїм дітям, зможуть передати їм пам’ять свого роду, адже покров над наступними нашими поколіннями повинен бути обов’язково відновлений.
 
 Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування Миргородської центральної районної бібліотеки
Переглядів: 375 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz