ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 00:06

Головна » 2019 » Березень » 19 » Зверніть увагу! Цікава книга!
09:16
Зверніть увагу! Цікава книга!
 
У фондах Миргородської центральної районної бібліотеки з’явилася нова книга  від лауреата численних нагород та премій Володимира Лиса!
 
 Лис, В.
 «І прибуде суддя»:роман /Володимир Лис. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 240 с.


Володимир Лис — справжній феномен сучасності. Журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова та глибоко народний письменник .Перелік його винагород вражає: «Людина року», кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, автор «Найкращого роману десятиріччя», володар численних премій конкурсу «Коронація слова»…  Творами Володимира Лиса зачитується не одне покоління, кожний новий роман чекають з нетерпінням, а перевидання більш ранньої прози лише додає популярності автору.


Сюжет роману вибудовується довкола випускника львівського юрфаку Георгія, котрий після закінчення навчання отримує направлення на роботу у невеличке містечко Стара Вишня, що на поліссі. Він прибуває нічним потягом, котрий в такій глухомані зупиняється лише раз на добу і тільки серед ночі. Прибуває й одразу стає свідком таємничого вбивства провідниці потяга з якого він щойно зійшов. Виявляється Людмила Черняк, а саме так звали провідницю, раніше мешкала в Старій Вишні і чомусь відріклась туди хоч колись повертатись. Здається все містечко промовляє до новоприбулого судді химерних шепотом: «Тікай звідси, чоловіче. Тут тобі не місце». Але Георгій вирішує лишитись. І тут починається гра, опонентів і правила якої годі й зрозуміти.
Володимир Лис поміщає свого героя в чуже для нього середовище, навіть вороже. А саме головне, здається, всі мешканці провінційного містечка знають якусь страшну таємницю, а от Георгію її не розкривають. Знову стається не то вбивство, не то самогубство. Нова місцева знайома Георгія Ніла Трачук після ночі кохання на ранок була вже мертвою. Хтось, чи сама? Пізніше суперник Георгія на суддівську посаду Микита Бушняк теж знайдений повішеним у саду. Здається, всі з ким стикається близько Георгій пізніше помирають. Але оповідь у книзі ведеться від імені Георгія і ми ж то знаємо, що не він убивця. Чи може він?
Письменник так майстерно закручує сюжет довкола містичних подій, так накаляє психологічну напругу, приплітає сновидіння-марення, апокаліптичні картини Їєроніма Босха та Франсіско Ґойї у потаємній кімнаті. Зрозуміло одне – твориться щось непояснювальне. Головний герой потрапляє у якусь часову пастку, вибратися з якої неушкодженим хоча б душевно просто неможливо.
«І прибуде суддя» Володимира Лиса – напружений психологічно-містичний трилер, де головний герой стає іграшкою у чужих руках. Парадоксально, але факт: суддя приїздить творити суд, але судять його.
 
 
 
 
 
Тетяна Мостова, завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки
Переглядів: 294 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz