ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:58

Головна » 2019 » Лютий » 22 » ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
13:41
ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ

  Що відомо нам, сучасним українцям, про шведську літературу для дітей? Напевно, небагато. Об’єм знаної і прочитаної літератури замикається на відомих з дитинства авторах та книжках: Сельма Лагерльоф «Чудесна мандрівка Нільса Гольгерсона з дикими гусьми», Астрід Ліндгрен «Міо, мій міо!», «Брати Лев’яче Серце», «Роня, дочка розбійника», «Знаменитий детектив Блюмквіст», «Пеппі Довгапанчоха», «Малий і Карлсон, що живе на даху». Можливо, Ян Екгольм «Тутта Карлсон», Єста Кнутсен « Пригоди Пелле Безхвостого».

Участь у круглому столі «Сучасна шведська література для дітей», що відбувся 21 лютого 2019 року в Полтавській обласній бібліотеці для дітей імені Панаса Мирного за сприяння Посольства Швеції в Україні, – вагома подія для спеціалістів районної бібліотеки для дітей.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захід розширив кругозір бібліотекарів щодо сучасних письменників та тенденцій шведської дитячої літератури. Цьому сприяли виступи Ірини Удовиченко, заступника директора Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації – начальника управління культури; мистецтв, національностей, релігій та планування, Тетяни Некрасової, керівника проектів сектору культури, преси, інформації Посольства Швеції в Україні; Лариси Митрофанової, директора Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. П. Мирного; огляди дитячої літератури Швеції, підготовлені Іриною Петлюк, головним бібліотекарем відділу розвитку читання та естетичного виховання Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. П. Мирного, Тетяною Луньовою, полтавською дитячою письменницею,  та обговорення учасниками круглого столу сучасних тенденцій шведської літератури.
 
 
Від Посольства Швеції в Україні бібліотеки – учасниці отримали в подарунок по 8 книжок сучасних дитячих письменників Швеції, виданих українською мовою у «Видавництві Старого Лева» в перекладі Галини Кирпи та Льва Грицюка.
 
Тож фонд нашої бібліотеки поповнився новими, цікавими книжками про життя дітей та підлітків Швеції. І ми запрошуємо до бібліотеки дорослих та дітей від 5 до 14 років. Читайте із задоволенням!
 
 
 
             Валентина Зінченко, заст. директора по роботі з дітьми Миргородської ЦБ
Переглядів: 371 | Додав: bibliomirg
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz