ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА БІБЛІОТЕКА МИРГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ 
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 13:46

Головна » Архів матеріалів

 

 


 

 
245 років від дня народження Івана Петровича Котляревського
 В історії нашої культури є діячі, які особливо яскраво й багатогранно відобразили в своїй творчості душу народу, його націо­нальну своєрідність, поетичну вдачу. До таких належить Іван Пет­рович Котляревський, класик нової української літератури, видат­ний письменник-реаліст, автор славнозвісної «Енеїди» і «Наталки Полтавки». У важкі часи самодержавства він розкривав духовну велич рідного народу, його мрії, у конкретних художніх обра ... Читати далі »
Переглядів: 3189 | Додав: bibliomirg | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)

 

 
 
                  
 
   В теплій дружній атмосфері духовного єднання всіх поколінь пройшло свято Державного Прапора в селі Кибинці. Напередодні   жителі села мали можливість дізнатися з історією виникнення цього свята, ознайомившись з літературою, представленою на розгорнутій книжковій ... Читати далі »
Переглядів: 451 | Додав: bibliomirg | Дата: 26.08.2014 | Коментарі (0)

 

 
 
 
 
            Протягом багатьох років життя і творчість Тараса Шевченка є невичерпним джерелом натхнення для всіх митців, зокрема, і майстрів художнього пера. З’являються все нові і нові твори, які втілюють ідеї та образ геніального Кобзаря. Зокрема, чудову повість-казку «Тарасове перо» написав український дитячий письменник  Євген Білоусов. Недарма 2005 року саме за цей твір автор був удостоєний Державної премії імені Лесі Українки.
      &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Додав: bibliomirg | Дата: 26.08.2014 | Коментарі (0)

90 років від дня народження Павла Архиповича Загребельного Головне в літературі – написати, але написати так, щоб люди прочитали, поєднати людські серця, примусити їх здригатися. П. Загребельний Павло Архипович Загребельний народився 25 серпня 1924 року у селі Солошине Кобеляцького району на Полтавщині. У 1941 році закінчив школу і добровільно пішов на фронт. Брав участь в обороні Києва, навчався у артилерійському училищі. Від вибуху снаряда отримав поранення і тимчасово втратив зір. Після одужання служив на іранському кордоні, командував взводом протитанкових гармат. У серпні 1942 року пораненим потрапив у полон і пробув у німецьких концтаборах до лютого 1945 року. Потім працював у радянській воєнній місії в Західній Німеччині. У 1951 році закінчив філологічний факультет Дніпропетровського університету, працював у редакції обласної газети, журналі «Вітчизна»; у 1961-1963 роках редагував газету «Літературна Україна». Протягом 1964-1979 років Павло Архипович був секретарем, а в 1 ... Читати далі »
Переглядів: 416 | Додав: bibliomirg | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Бібліотека в житті громади 20 серпня цього року відбулася нарада бібліотечних працівників Миргородщини. На ній було висвітлено ряд нагальних питань з організації роботи публічних бібліотек. Відкрила нараду в.о. начальника відділу культури і архіву Миргородської районної державної адміністрації Інна Яремко. Вона поставила ряд завдань перед бібліотеками на сучасному етапі у зв’язку із загостренням ситуації в країні. Директор Миргородської централізованої бібліотечної системи Ніна Бер’якіна познайомила працівників бібліотек району з методикою організації та проведенням обласних Громадських обговорень «Бібліотека в житті громади: йдемо у майбутнє разом». Громадські обговорення серед жителів своїх громад проводять всі бібліотеки району. Мета їх – привернути увагу місцевих громад, органів місцевого самоврядування та влади до бібліотек, виявити й обговорити проблемні питання функціонування книгозбірень області, визначити перспективи розвитку бібліотечного обслуговування в нашій області, ... Читати далі »
Переглядів: 519 | Додав: bibliomirg | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

 

 
 
 
Український прапор – це єдність неба і землі, голубінь і золото пшеничних ланів, якими багата наша земля. Синьо-жовті барви мали князівські знамена, козацькі хоругви. Синьо-жовтий прапор піднятий у Києві в 1918 році, коли була проголошена Українська Народна Республіка, а в 1991 році він став державним прапором України.
... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: bibliomirg | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

 

 


 

 
 

 

 
 24 серпня ми відзначаємо одне з найвеличніших свят - День Незалежності України.
Україна! Край хвилюючої краси, радості й печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, чорнобривців і калини. Це історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за своє щастя, свідками чого є високі в степу могили, обеліски і пам’ятники та прекрасна народна пісня. Тому най ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: bibliomirg | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

З глибин українського народного світогляду виринає багато народних свят,звичаїв,вірувань та прикмет. У серпні ми відзначаємо три чудові свята – три Спаса,тому цей місяць у наших предків ще називався Спасівкою. Свята врожаю, які побутували з давніх-давен в усіх хліборобських країнах, відзначалися врочисто, як прояв подяки Богові за щедрі дари літа плоди, ягоди, овочі, злаки, мед тощо. Ці свята особливі, бо у них тісно переплелися церковні традиції з народними. Перший Спас називається «Винесення Чесних Древ Животворного Хреста Господнього», який за новим стилем святкують 14 серпня. В народі ж називають це свято по-різному:Медовий Спас, Маковій, Мокрий Спас. У цей день відзначається пам'ять сімох святих Старого Завіту – мучеників Маккавеїв та їх матері Соломії. Усі вони прийняли мученицьку смерть, але не відреклися від християнської віри, тому, це свято для нас – нагадування про стійкість та мужність в питанні віри та душевної стійкості. Це привід замислитися над своїм життям, про те «щ ... Читати далі »
Переглядів: 535 | Додав: bibliomirg | Дата: 12.08.2014 | Коментарі (0)

 

 
 
З 1 липня 2014 року
Українська бібліотечна асоціація
у партнерстві
з Національною науковою медичною бібліотекою та обласними
науковими медичними бібліотеками оголосили про ініціативу
«БІБЛІОТЕЧКА ДЛЯ ЗАХИСНИКА»,
в якій приймає участь і
 Миргородська центральна районна бібліотека.
 
Мета акції – на основі добровільних пожертв у вигляді актуальної літератури від усіх небайдужих зібрати «Бібліотечки для захисника» та передати їх у госпіталі, де лікуються українські воїни – учасники АТО.
Переглядів: 454 | Додав: bibliomirg | Дата: 05.08.2014 | Коментарі (0)

 До 160-річчя від дня народження Марії Заньковецької

Знаменита театральна актриса трагедійного, комедійного і музичного жанрів, перша народна артистка УРСР Велика українська актриса Марія Костянтинівна Заньковецька народилася 4 серпня 1854 року в мальовничому селі Заньки Ніжинського повіту Чернігівської губернії у багатодітній родині дворянина Костянтина Костянтиновича Адосовського. Батько Марії служив титулярним радником Ніжинського повітового суду. Музично обдарований від природи, він мав гарний баритон, добре грав на фортепіано, скрипці, гітарі. У своєму маєтку організував хор кріпаків. Свою пристрасть до музичного мистецтва батько передав доньці. Удвох вони часто влаштовували для гостей сімейні концерти. З десяти років Марія почала навчання у приватному пансіоні С.Ф. Осовської в Чернігові. Дівчинка з великим задоволенням поринула у світ знань, але більш за все любила імпровізувати перед своїми подругами різні танці та пантоміми, складала коротенькі п’єси і вик ... Читати далі »

Переглядів: 392 | Додав: bibliomirg | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 60 61 62 63 64 65 »
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz